«Εφικτή η ανατροπή» λένε οι δημοσκοπήσεις στον δήμο Σικυωνίων.

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες για την δημοσκόπηση που ήταν σε εξέλιξη στον Δήμο Σικυωνίων αυτή την εβδομάδα. Όλα δείχνουν ότι λίγο πριν μπούμε στην εκλογική ζώνη της φωτιάς, στο δήμο Σικυωνίων όλα έχουν πάρει μία εντελώς διαφορετική τροπή και οι ζυμώσεις κορυφώνονται.

Ο δήμος Σικυωνίων είναι ο πλέον «μετρημένος» εκλογικά δήμος της Κορινθίας και για τον λόγο αυτό προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για την κίνηση του ρευστού αυτοδιοικητικού τοπίου.

Και αν όλα είναι ρευστά, υπάρχει κάτι εντελώς σταθερό και καθαρό. Ο Μάρκος Λέγγας ήρθε για να μείνει.

Η πορεία του μήνα-μήνα είναι εντυπωσιακή και θα ήταν εκρηκτική αν ο χώρος της αντιπολίτευσης δεν ήταν κατακερματισμένος και εκτός τόπου και χρόνου.

Η δυναμική που αναπτύσσουν οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του Λέγγα ακολουθεί γεωμετρική πρόοδο και αυτό αποτυπώνεται έντονα, ακόμα και στις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν στον δήμο.

Συμπέρασμα 1ον: Αν κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο και τα επικοινωνιακά εφέ του, αυτός είναι μόνο ο Μάρκος Λέγγας.

Συμπέρασμα 2ον: Η συνένωση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης θα οδηγούσε σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όσο και αν δεν το αντιλαμβάνονται οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Συμπέρασμα 3ον: Ο Σπύρος Σταματόπουλος, ούτε άτρωτος είναι μα ούτε και απλησίαστος. Απεναντίας έχει κουράσει και πλέον μόνο με τρυκ όπως το νερό μπορεί να ξεπεράσει την φθορά.

Οι πολίτες του Κιάτου, έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 2ας Ιουνίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι Σταματόπουλος και Λέγγας, σε μία τελική αναμέτρηση.

Με την διαφορά τους τότε να έχει διαμορφωθεί κάτω απο τις 10 μονάδες θα αποδειχθεί χωρίς περιστροφές πλέον αν οι κκ. Σαρχάνης, Παπαγεωργίου, Ζαχαρόπουλος και Χουσελάς, θέλουν ειλικρινά την ανατροπή ή απλώς καπαρώνουν θέσεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Οσον αφορά τον Μάρκο Λέγγα, πλέον μπροστά του έχει μία πολύ ισχυρή πρόκληση. Να βρεί τον πολιτικό τρόπο να συνενώσει την πλευρά που είναι απέναντι απο το δημαρχείο.

Ακόμα και να καταδείξει στους πολίτες ΤΩΡΑ ποιοί και για ποιούς λόγους δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στον δήμο Συκιωνίων.

Με μία διαδικασία ανοικτή στους πολίτες, έχει την υποχρέωση να καλέσει σε δημόσιο διάλογο όλους τους επικεφαλής συνδυασμών, πάνω σε αρχές και σε ένα πρόγραμμα, στο οποίο όλοι θα έχουν κάνει ένα βήμα πίσω.

Επιπλέον έχει τον πολιτικό χρόνο να ζητήσει απο τους Σαρχάνη, Παπαγεωργίου, Ζαχαρόπουλο και Χουσελά να πραγματοποιήσουν απο κοινού νέα μέτρηση, με την δέσμευση ότι όλοι θα ακολουθήσουν αυτόν που θα έρθει πρώτος στην προτίμηση των πολιτών της Σικυώνας.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχει την πολιτική και στρατηγική υπεροχή στον χώρο και αυτό μπορεί να το μετατρέψει σε στρατηγική νίκης.

Πλέον οι πρωτοβουλίες είναι στο χέρι του Μάρκου Λέγγα, που πρέπει να συνθέσει το παζλ, πριν μπει στην τελική ευθεία.

Εχει στα χέρια του τα κατάλληλα εργαλεία αλλά και το αυτοδιοικητικό οπλοστάσιο για να δημιουργήσει ενότητα στην αντιπολίτευση και να την οδηγήσει σε εκλογική νίκη.

Χρόνο έχει και ιδέες έχει και ανθρώπους έχει…

Ολα πλέον είναι ανοικτά στον δήμο Σικυωνίων!

<Πηγή>