Σπύρος Σταματόπουλος: «Αναπάντητες κλήσεις παντού»


Τη  γνωστή τακτική των υποψηφίων «από τάξιμο δεν έχασε κανένας» μοιάζει να ακολουθεί  ο απερχόμενος Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος.

Οι πληροφορίες μας από την περιοχή λένε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος, που πριν κάποιους μήνες ίσως να θεωρούσε ότι θα κάνει «περίπατο» στις εκλογές, τώρα αρχίζει να βλέπει τα ζόρια να έρχονται και οι κινήσεις του προδίδουν τον πανικό εκείνου  που καταλαβαίνει ότι πέφτει και αρχίζει τις «αλχημείες» για να αναδείξει μία άλλη εικόνα, εντελώς τεχνητή.

«ΑΠΟ ΤΑΞΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ»

Είναι η συνήθης πρακτική των υποψηφίων να τάζουν τα πάντα στους πάντες για να εκμαιεύσουν την ψήφο τους και ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση.

Αυτό, μάλιστα, έχει παρατηρηθεί με τον ίδιο και στο παρελθόν, όταν οι προεκλογικές υποσχέσεις, ακολουθούνταν μετεκλογικά από το..  «Αναπάντητες κλήσεις παντού».

Γιατί να μην δουλέψει και τώρα; Ξέρει και ο ίδιος ότι η αγωνία του κόσμου, των συλλόγων, των ψηφοφόρων, των δημοτών, είναι το υψηλότερο κίνητρο για να «τουμπαριστούν» και πάλι.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Πολιτιστικό Κέντρο στις αποθήκες ΑΣΟ όπου πληθώρα συλλόγων πιστεύουν ότι θα εγκατασταθούν εκεί μετεκλογικά. Είναι σίγουρο; Και πόσοι σύλλογοι περιμένουν το ίδιο πράγμα;

Μετά έχουμε τα ΜΜΕ. Μικρά, μεγάλα και μικρομέγαλα. Κάμποσα από αυτά περιμένουν μία «άσπρη» μετεκλογική ημέρα; Δικαίως; Ας ρωτήσουν και αυτά την Παπαρίζου.

Μετά έχουμε το θέμα του νερού, μια κλασική περίπτωση που το κρέας έχει βαφτιστεί ψάρι. Λύθηκε λοιπόν το θέμα; Όλα καλά; Θα υπάρχει επάρκεια το καλοκαίρι, ή θα τον κυνηγούν οι καταστηματάρχες του Κιάτου;

Μετά έχουμε τους νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, κάποιοι εκ των οποίων πιθανότατα είναι αξιόλογοι.

Πολλοί από αυτούς περιμένουν να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις ικανότητες τους στη Διοίκηση του Δήμου. Πόσοι θα αξιοποιηθούν, όμως;

Πολλώ  δε μάλλον, που με την απλή αναλογική, οι θέσεις μειώνονται για τους ημέτερους και μια-δυο αντιδημαρχίες και κάποια ΝΠΔΔ θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο σύμμαχο των εκλογών;

Αλλά και για ποιο λόγο ο απερχόμενος Δήμαρχος να αλλάξει την ομάδα με την οποία δουλεύει επί 9 χρόνια, την ξέρει και τον ξέρει καλά;

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, Σπύρος Σταματόπουλος, τον τελευταίο καιρό βγάζει εκνευρισμό και επιθετικότητα, ανεξήγητη για Δήμαρχο δυο θητειών που περίμενε να κάνει περίπατο.

Τη μια φταίνε τα δημοσιεύματα, την άλλη φταίνε οι αντίπαλοι, την τρίτη φταίνε οι συνεργάτες, την τέταρτη φταίει η Περιφέρεια-σε λίγο ίσως να φταίει και ο …ΣΥΡΙΖΑ.

Η αμφισβήτηση που δέχεται είναι πλέον και εκ των έσω, αφού ακόμη και οι θεωρούμενοι «σίγουροι μαζί του» έχουν αρχίσει να το σκέφτονται βλέποντας ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος επιχειρεί να βάλει πολλά «καρπούζια» κάτω από την ίδια μασχάλη.

Οι εκλογικοί αντίπαλοι είναι πολλοί και «ροκανίζουν» αδιαλείπτωςΗ διαφορά όλο και μειώνεται σε αντιδιαστολή με τη φθορά που βγαίνει ξεκάθαρη στην πιο ακατάλληλη για τον ίδιο στιγμή.

Με ποσοστό κάτω του 30% στον πρώτο γύρο θα πρέπει να αποχαιρετήσει (πολιτικά) φίλους και συμπαθούντες και να παραδώσει το (πολιτικό) πνεύμα!

<Πηγή>