Ν. Ζαχαρόπουλος : Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα του Δήμου Σικυωνίων στη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Μία ζημιά που έγινε στο δίκτυο του νερού στο Κιάτο αποκάλυψε τα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα του δήμου Σικυωνίων στην διαχείριση των υδάτινων πόρων της.

Ήταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν οι κάτοικοι είδαν το νερό να ξεχύνεται ποτάμι, στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Δημοκρατίας και ειδοποίησαν την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης για να παρέμβει.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τέσσερις ώρες μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά, η οποία ωστόσο αποκάλυψε τα πολλά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης, παρά το γεγονός πως έχει δημιουργηθεί πριν από περίπου δέκα χρόνια ένα καινούργιο.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το παλιό δίκτυο κατασκευασμένο από αμίαντο εξακολουθεί να παραμένει πλάι στο σύγχρονο δίκτυο και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά από που διέρχεται το νερό σήμερα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους συνΔημότες, «η ανεπαρκής αυτή διαχείριση των προαναφερομένων  ζητημάτων έχει πολλές φορές επιπτώσεις στην ποιότητα του νερού που καταλήγει στις βρύσες των Δημοτών.Δυστυχώς…», συνεχίζει ο κ. Ζαχαρόπουλος, «ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑ, διαχειρίζεται  τα σοβαρά αυτά ζητήματα με επιπολαιότητα και σκοπιμότητα, με μοναδικό σκοπό να παραπλανήσει τους Δημότες μας εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος επαναφέρει τα σοβαρά ζητήματα των υποδομών σε δίκτυα και δεξαμενές, που  δεν τα άγγιξαν καθόλου  με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση πολλές δεξαμενές και πολλά δίκτυα ενώ ειδικά για το θέμα που προέκυψε σήμερα σημειώνει:

Στη φωτογραφία ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους συνΔημότες, Νίκος Ζαχαρόπουλος.

«Από άγνωστη αιτία έσπασε ένας από τους παλιούς κεντρικούς αγωγούς με αποτέλεσμα, μέχρι να τον αποκαταστήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους, να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα υδροδότησης στη πόλη και παράλληλα να διοχετευθεί, εκ των πραγμάτων, ακάθαρτο νερό στο υπόλοιπο  δίκτυο, μέχρι να  αποκατασταθεί η βλάβη μετά από πολλές ώρες…».

Ο κ. Ζαχαρόπουλος αναφέρει ακόμα ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ όφειλε άμεσα να ενημερώσει τους Δημότες για το γεγονός ώστε να λάβουν οι Δημότες της πόλης του Κιάτου τα μέτρα τους….».

-Το ζητήματα που αφορούν το πόσιμο  νερό είναι πολύ σοβαρά  και ανάλογα πρέπει να τα διαχειριζόμαστε γιατί άπτονται της προστασίας και της υγείας των κατοίκων.

-Δυστυχώς ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑ,διαχειρίζεται  τα σοβαρά αυτά ζητήματα με επιπολαιότητα και σκοπιμότητα, με μοναδικό σκοπό να παραπλανήσει τους Δημότες μας εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών.

-Έχω υπογραμμίσει πολλές φορές τα σοβαρά ζητήματα των υποδομών σε δίκτυα και δεξαμενές, που δεν τα άγγιξαν καθόλου με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση πολλές δεξαμενές και πολλά δίκτυα. (βλέπε δεξαμενές Πασίου -Κλημεντίου κ.λ.π.)

-Η ανεπαρκής αυτή διαχείριση των προαναφερομένων  ζητημάτων έχει πολλές φορές επιπτώσεις στην ποιότητα του νερού που καταλήγει στις βρύσες των Δημοτών.

-Σήμερα (3-5-2019) πρωινές ώρες, στη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Ανδρούτσου στο Κιάτο από άγνωστη αιτία έσπασε ένας από τους παλιούς κεντρικούς αγωγούς με αποτέλεσμα, μέχρι να τον αποκαταστήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους, να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα υδροδότησης στη πόλη και παράλληλα να διοχετευθεί,εκ των πραγμάτων, ακάθαρτο νερό στο υπόλοιπο  δίκτυο, μέχρι να  αποκατασταθεί η βλάβη μετά από πολλές ώρες.

-Η απουσία της Δημοτικής αρχής και ειδικά του επικεφαλής και προέδρου της ΔΕΥΑ και η εκκωφαντική σιωπή του «μιλάει» από μόνη της,  δεν χρειάζεται  να την σχολιάσουμε.

-Όφειλαν άμεσα να ενημερώσουν τους Δημότες για το γεγονός από τον Η.Π. και όλα τα μέσα ενημέρωσης, για να λάβουν οι Δημότες της πόλης του Κιάτου τα μέτρα τους.

-Δεν το έπραξαν, κατά τη συνήθη τους πρακτική, αλλά να ξέρουν πολύ καλά ότι οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων θα «μιλήσουν» πολύ δυνατά στις Δημοτικές εκλογές που έρχονται και θα τους αφαιρέσουν το δικαίωμα να τους εκπροσωπούν.

Νίκος Ζαχαρόπουλος

<Πηγή>