Όλο και κάποιο θα… σπάσει ..! Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ …. Κλαμπ Μπριζ – Παρί ……. αλατάσαραϊ – Ρεάλ Μαδρίτης ?

Πολλά ισχυρά φαβορί στο πρόγραμμα, οι μπουκ έχουν φροντίσει να χαμηλώσουν τις αποδόσεις κάτω από το 1.80 ώστε να… καλύψουν τα νώτα τους. Θεωρώ αδύνατο να περάσουν όλα, οπότε στόχος μου είναι να ψάξω να βρω που θα… σκάσει η μπόμπα.

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Τι να πει κανείς για τη Σαχτάρ των 11 νικών σε ισάριθμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Ουκρανίας και τέρματα 36-6 σε αυτό το διάστημα… Πήρε και διπλό επί της Αταλάντα και αν διπλασιάσει τις νίκες της αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης. Δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον πως επηρεάζει το ότι δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, ως γηπεδούχος, έχει δεχτεί γκολ και στα 8 τελευταία εντός στη διοργάνωση.

Οποιαδήποτε σκέψη προτίμησης της Ντινάμο Ζάγκρεμπ… τρακάρει πάνω στο στατιστικό των 14 διαδοχικών εκτός έδρας ηττών σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, δεν ήταν κακή κόντρα στη Σίτι (0-2), δεχόμενη το 2ο γκολ στο 95′. Αυτό ήταν το 4ο φετινό της εκτός στη διοργάνωση, στα προκριματικά τα άλλα τρία, απέναντι σε Σαμπουρτάλο (2-0), Φερεντσβάρος (4-0) και  Ρόζενμποργκ (1-1). Πιστεύω πως υπάρχει λάθος απόδοση στο εν λόγω ζευγάρι και θα… πράξω ανάλογα.

Κλαμπ Μπριζ – Παρί
Θα περίμενε κανείς οι μπουκ να σέβονται λίγο περισσότερο την Κλαμπ Μπριζ, μετά τη «ζημιά» που έκανε στο «Μπερναμπέου» και το 2-2 από τη Ρεάλ, ματς στο οποίο μάλιστα άξιζε να κερδίσει. Σταθερά καλή και πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Βελγίου, είναι αήττητη σε 17 φετινές αναμετρήσεις, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης! «Κυνική» μέχρι στιγμής η Παρί, με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στον όμιλο, έχει το πάνω χέρι όσον αφορά στην πρόκριση. Θα παραταχθεί χωρίς τον Νεϊμάρ και με τον Εμπαπέ να μην αντέχει 90λεπτο. Πιστεύω πως θα δυσκολευτεί στο Βέλγιο, έστω κι αν από τους γηπεδούχους λείπει ο αρχηγός Φόρμερ.

Γαλατάσαραϊ – Ρεάλ Μαδρίτης
Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι «καυτή», λόγω της εθνικιστικής έξαρσης της Τουρκίας, εξέλιξη που σαφώς είναι δυσάρεστη, αλλά εδώ για στοίχημα «κουβεντιάζουμε» και οφείλουμε να το υπολογίσουμε ως στοιχείο. Η απουσία του Φαλκάο σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα. Ελλείψεις, βέβαια, θα έχει και η Ρεάλ, με τους Μπέιλ και Μόντριτς, να μην υπολογίζονται. Σε κρίσιμη καμπή οι Μαδριλένοι, που αν χάσουν και τώρα δυσκολεύει περαιτέρω η πρόκριση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις στο θέμα του Ζιντάν. Για να είμαι ειλικρινής, ο λόγος που αφήνω τον άσο εκτός του παιχνιδιού μου είναι πως φοβάμαι διαιτητικά «σφάλματα» κατά των Τούρκων, τόσο λόγω των όσων συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο, όσο και λόγω Ρεάλ, που παραδοσιακά έχει ευνοϊκά σφυρίγματα, όταν βρίσκεται στο… καναβάτσο.

Κλείνω με ένα ειδικό, από το ματς στο Φάληρο. Σαφώς και η εικόνα της Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα είναι άκρως προβληματική, όμως πώς να πας να την κοντράρεις μετά την «επτάρα» που έριξε στην περσινή φιναλίστ Τότεναμ. Θεωρώ πως οι «ερυθρόλευκοι» θα σκοράρουν, απέναντι στην προβληματική βαυαρική άμυνα. Ως έμπνευση, θα βάλω μερικά ψιλά στο να πετύχει γκολ ο Γιώργος Μασούρας.

Φίλιος

<Πηγή>