ΚΙΑΤΟ- ΑΘΗΝΑ: …Τι τρέχει με τον προαστιακό; -Δύο ατυχήματα σε περίπου ένα μήνα;

Το τι ακριβώς συνέβη στον συρμό του προαστιακού όπου το απόγευμα τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες, έξω από τον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο newsbeast.gr.

Όπως ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας Δ. Ζ., το τρένο, που είχε αναπτύξει ταχύτητα, δεν σταμάτησε ποτέ στο σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, αλλά προσπέρασε τον σταθμό και, με κόσμο όρθιο να περιμένει να αποβιβαστεί, περίπου 150 μέτρα πιο κάτω άρχισε να πηγαίνει με δύναμη μια αριστερά και μία δεξιά. Μάλιστα, ο διπλανός της που καθόταν στο κάθισμα έπεσε από τους κραδασμούς στον διάδρομο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, οι επιβάτες που τραυματίστηκαν ήταν αυτοί που ήταν όρθιοι για να κατέβουν στους Αγίους Θεοδώρους. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς έπεσε κάτω και χτύπησε άσχημα, με αποτέλεσμα για λίγη ώρα να χάσει τις αισθήσεις του. Μία άλλη γυναίκα χτύπησε στο κεφάλι και είχε αιμορραγία, ενώ η ελεγκτής χτύπησε στον ώμο.

Η αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει ένα σκηνικό πανικού, καθώς ο συρμός βρισκόταν στη μέση του πουθενά, πριν ο μηχανοδηγός μπορέσει να γυρίσει το τρένο πίσω στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, όπου ασθενοφόρο παρέλαβε τους τραυματίες.

Ο οδηγός του συρμού υποστήριζε πως δεν υπάρχει σήμανση στο σημείο και ότι δεν υπήρξε εκτροχιασμός του τρένου. Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στις 11 Φεβρουαρίου στο ίδιο δρομολόγιο προς Κιάτο, και τότε ο οδηγός έλεγε ότι προσπάθησε να αποφύγει έναν άνθρωπο πριν το σταθμό των Μεγάρων. Τις στιγμές αγωνίας που έζησε, στο συρμό του προαστιακού που εκτροχιάστηκε, περιέγραψε στο newsIT.gr μια γυναίκα που εκείνη τη στιγμή, ήταν μέσα στο τρένο.

«Είχε ταχύτητα το τρένο, πέρασε το σταθμό των Αγίων Θεοδώρων. Πέρασε το σταθμό με ταχύτητα και στο»κλειδί» επάνω, έκανε γκέλα δεξιά αριστερά και μπαλατζέρισε. Δηλαδή είχαμε Άγιο για δεύτερη φορά, γιατί πριν ένα μήνα είχε γίνει στα Μέγαρα το ίδιο και δεν είχε έρθει τότε η Αστυνομία να το καταγράψει.Και στα Μέγαρα ήμουν μέσα γιατί παίρνω κάθε μέρα αυτό το δρομολόγιο…» λέει η γυναίκα στο newsIT.gr

Έτρεχε. Δεν έκοψε ταχύτητα στο σταθμό. Και μπαλατζέρισε -γιατί το τρένο κρατιέται και από πάνω- και μετά πήγε και ξανακούμπωσε, περνώντας όμως το σταθμό. Πέρασε το σταθμό. Οπότε ο κόσμος που ήταν όρθιος για να κατέβει στο σταθμό ήταν αυτός που τραυματίστηκε. Στο κεφάλι και στη μέση είδα ότι χτύπησε ένας κύριος. Η ελεγκτής που εκείνη τη στιγμή έκανε έλεγχο, χτύπησε τον ώμο της. Σοκ! Γιατί είναι η δεύτερη φορά που το παθαίνουμε»!

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό του συρμού του προαστιακού, 150 μέτρα από το σταθμό των Αγίων Θεοδώρων”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων χθες στο dete.gr

<Πηγή>