Στα 6.000 ευρώ το όριο οφειλών για σύνταξη για όσους αγρότες μπουν στις 120 δόσεις

Την αύξηση στα 6.000 ευρώ (από 4.000 ευρώ σήμερα) του ορίου οφειλών που μπορεί να έχει ένας αγρότης προκειμένου να πάρει σύνταξη, σε περίπτωση που ενταχθεί στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, προανήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 247 στους 88,6», η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποκάλυψε ότι η ρύθμιση, μαζί με την αντίστοιχη που θα αφορά στα χρέη προς την εφορία, θα κατατεθεί με ενιαίο νομοσχέδιο στη Βουλή τη Δευτέρα 6 Μαίου.

Πέρα από την αύξηση του ορίου οφειλών, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε επίσης ότι για τους αγρότες ότι «θα γίνεται κούρεμα προαυξήσεων κατά 100%» ενώ αναφορικά με την ελάχιστη μηνιαία δόση το επικρατέστερο σενάριο- όπως έχουν γράψει σχετικά το ypaithros.gr και η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα»- είναι να οριστεί στα 30 ευρώ (αντί για 50 ευρώ που θα είναι για τις υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων).  

Η υπουργός δήλωσε στη συνέντευξή της ότι «η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προσφέρει τεράστια ανακούφιση, καθώς από αυτή μπορούν να ωφεληθούν 1,3 εκατ. ασφαλισμένοι», συμπληρώνοντας ότι « με το κούρεμα της βασικής οφειλής, μπορεί να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των χρεών των οφειλετών».

<Πηγή>