Βάλε ένα όριο στο πόσα χρήματα θα ξοδέψεις. Και προσπάθησε να μείνεις μέσα σε αυτό το όριο. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να ξοδέψεις πολλά.
Υπολόγισε χοντρικά πόσα έχεις ξοδέψει ήδη. Αν θέλεις να μείνεις κάτω από το όριο που έβαλες, πρέπει κάπως να ξέρεις πόσα έχεις ξοδέψει ήδη, κάθε φορά που παίρνεις κάτι από το ράφι. Μπορείς να τραβάς γραμμούλες δίπλα στη λίστα σου, ανά πεντάδες, όπως σημειώνουμε όταν θέλουμε να μετρήσουμε κάτι εύκολα. Μια γραμμούλα για κάθε ευρώ λοιπόν, χοντρικά. Αν κάτι έχει 1,85€, υπολόγισε το για 2. Δε χρειάζεσαι κομπιουτεράκι. Αν δεις ότι ξεπερνάς το όριο σου, μπορείς να πας να αφήσεις πίσω εκείνο το πακέτο προσφοράς με πέντε σοκολάτες στην τιμή των τεσσάρων, και να αρκεστείς σε 1-2.Μ
Μάθε ποιες μέρες έρχονται τα φρέσκα πράγματα και οι προσφορές. Εδώ που είμαι εγώ για παράδειγμα, αυτό έχει σημασία. Το φορτηγό φέρνει τις παραγγελίες του super market τρεις φορές την εβδομάδα. Αν πας Τρίτη βράδυ, κάποια πράγματα δε θα τα βρεις καθόλου.
Αν τα δρομολόγια εκεί που είσαι είναι ακόμα πιο σπάνια, επέλεξε να πηγαίνεις στο super market τη μέρα που ανεφοδιάζεται ή την επόμενη, για να είσαι σίγουρος ότι ειδικά τα φρούτα και τα λαχανικά σου θα είναι φρέσκα.
Βάλε μια λίστα στο ψυγείο σου, και γράφε αμέσως αυτά που χρειάζεσαι.Όταν κάτι σου τελείωσε ή πάει να τελειώσει, γράψτο αμέσως στη λίστα.
Αλλιώς θα ξανατρέχεις στο super market ή το μπακάλικο της γειτονιάς για να πάρεις αυγά που ξέχασες.
Κι εκτός αυτού, δε θα χρειάζεται να ανησυχείς όσο είσαι στο super market ποιο ήταν αυτό που έλεγες να θυμηθείς, και δε σου ‘ρχεται.
Θα είσαι σίγουρος πως ότι λείπει από το σπίτι, είναι στη λίστα σου.λαχανικά σου θα είναι φρέσκα.