Συμβουλές για τα ψώνια σου στο super market

  • Πήγαινε στο super market πάντα με λίστα. Αν πας χωρίς λίστα, θα βρεθείς να πετάς τα χρήματα σου εδώ κι εκεί. Χρειάζεται να ετοιμάσεις μια λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι για το μενού της επόμενης εβδομάδας (θα σου πω στο επόμενο τι εννοώ), αφού πρώτα τσεκάρεις τι έχεις ήδη στα ντουλάπια σου και το ψυγείο. Βεβαιώσου ότι δεν ξεχνάς κάτι. Και μείνε σε αυτή τη λίστα!
  • Σχεδίασε το μενού της ερχόμενης εβδομάδας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθείς ότι η λίστα σου είναι πλήρης και ότι θα πάρεις ότι χρειάζεται για να υπάρχει όλες τις μέρες φαγητό στο σπίτι. Μπορείς να πεις ότι θα ακολουθήσεις ακριβώς το ίδιο μενού και την αμέσως επόμενη εβδομάδα – άρα ψωνίζεις διπλά, και έχεις ησυχάσει από αυτό το “τι να φάμε σήμερα?” για δυο ολόκληρες βδομάδες. Φρόντισε να υπολογίσεις ότι 1-2 μέρες θα φάτε στο σπίτι από το φαγητό των προηγούμενων ημερών που περίσσεψε. Φρόντισε όμως να βγουν και 5 μερίδες παραπάνω για να τις πακετάρεις για τη δουλειά.
  • Μην πηγαίνεις super market όταν είσαι πεινασμένος. Συνηθισμένη συμβουλή, αλλά είναι αλήθεια: όταν πεινάμε, θέλουμε να αγοράσουμε ότι junk food βρίσκουμε μπροστά μας. Και αυτό συνδυάζεται πάντα με κάτι ανθυγιεινό και έναν πιο φουσκωμένο λογαριασμό στο ταμείο. Αν πας στο super market μετά από ένα καλό γεύμα, είναι πολύ πιθανότερο να μείνεις στη λίστα σου.