Το ΑΤΜ της Εθνικής και η φυγή των υπηρεσιών από το Ζευγολατιό

Το ενδιαφέρον πολλών δημοτών συγκέντρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου 2019 στο δήμο Βέλου-Βόχας, των οποίων η παρουσία γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και οι καρέκλες του κοινού δεν έφταναν για να καλύψουν τους παριστάμενους!

Μέλη τοπικών συμβουλίων και απλοί πολίτες, αλλά και δημότες με προσωπικό ενδιαφέρον γιατί περίμεναν να προταθούν ως μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τους προέδρους των Κοινοτήτων οι περισσότεροι έδωσαν το παρόν με προεξάρχοντες τους προέδρους Βέλου, Βραχατίου και Ζευγολατιού.

Επίσης, παρόντες ήταν ο πρόεδρος και κατά περίπτωση μέλη, του Βοχαϊκού, της Πουλίτσας, της Νεράντζας, του Μπολατίου, των Ταρσινών κ.ά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δύο θέματα τα οποία έπρεπε να ψηφιστεί να τεθούν προ ημερησίας και ήταν η αντικατάσταση μέλους στον ΣΠΟΑΚ και η μίσθωση χώρου στο Κοινοτικό Κατάστημα Βραχατίου για να τοποθετηθεί το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

Το δεύτερο θέμα άναψε τη συζήτηση όταν ο κ. Τσίτουρας ζήτησε να γίνει το ίδιο και στο Ζευγολατιό, όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΑΤΜ καμίας τράπεζας.

Την «πάσα» πήρε ο Θανάσης Μανάβης ο οποίος κατηγόρησε τον Αννίβα Παπακυριάκο ότι είναι ο μοναδικός στα χρονικά δήμαρχος που επί των ημερών του αποδυναμώνεται η έδρα του δήμου, αφού απομακρύνονται οι υπηρεσίες.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο πολυαναμενόμενο έργο του δημαρχείου, αναρωτήθηκε ποια θα είναι τελικά η χρησιμότητα του διοικητηρίου στο Ζευγολατιό όταν θα έχουν απομακρυνθεί όλες οι υπηρεσίες;

Στη συζήτηση παρενέβη ο κ. Σιάχος και τόνισε ότι ο δήμος εξάντλησε τις προσπάθειές του για να παραμείνει το ΑΤΜ ή το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Ζευγολατιό, μάλιστα ο δήμος μετέφερε 1 εκατ. ευρώ στην εν λόγω τράπεζα, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης έφερε το παράδειγμα του Κιάτου όπου δεν υπάρχει πια ούτε υποκατάστημα της Εφορίας ούτε της ΔΕΗ.

Τέλος το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «καλά είναι να πουλάμε λαϊκισμό» αλλά ο σχεδιασμός των Τραπεζών γίνεται με μελέτες σε κεντρικό επίπεδο που δεν αξιολογούν καθόλου τις τοπικές κινήσειςΚάναμε προσπάθεια, είπε, αναφερόμενος στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στο Ζευγολατιό, αλλά την κλείσανε.

Είναι κεντρική ευρωπαϊκή στρατηγική των τραπεζών, εξήγησε, για να αναρωτηθεί ο Θανάσης Μανάβης: «δηλαδή είμαστε πειραματόζωο;»!

<Πηγή>