Ν. Ζαχαρόπουλος: “Οι πολίτες του δήμου Σικυωνίων γνωρίζουν τις μεγάλες καταστροφές της περιοχή μας”

Από τον υποψήφιο δήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις περιφέρειες Στυμφαλίας  και Φενεού, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Πολύ σωστή ενέργεια, για να αντιμετωπισθούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα των περιοχών αυτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα,-Πλημμύρες-κατολισθήσεις- που εκδηλώθηκαν την 9-2-2019, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις Υπηρεσίες του Κράτους και της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζω ότι την 30-9-2019, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και το πέρασμα του «ζορμπά», ζήτησα να κηρυχθούν όλες οι περιοχές του Δήμου Σικυωνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλοι οι πολίτες του Δήμου  Σικυωνίων γνωρίζουν τις  μεγάλες καταστροφές  που έχουν προκύψει περιοχή μας, σε όλη του την έκταση, από τη πόλη του Κιάτου μέχρι τη τελευταία Κοινότητα των περιοχών Στυμφαλίας και Φενεού, από το πέρασμα του «ζορμπά» και τα έντονα καιρικά φαινόμενα  σε όλα τα επίπεδα των υποδομών. [ύδρευση-δίκτυα, δεξαμενές-αποχέτευση, άρδευση,  δρόμοι, γέφυρες, Σχολεία, κοινόχρηστοι χώροι κ.λ.π.]

Μεγάλα και σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στις παραποτάμιες περιοχές  στον Kύριλλο, στον Ασωπό και στον Ελισσώναποταμό.

Στην περιοχή Φενεού, πέραν των άλλων κατέρρευσε και η κεντρική γέφυρα  στον Όλβιο ποταμό,    που συνδέει τις Κοινότητες  Αρχαία Φενεός-Πανόραμα-Λίμνη Δόξα-Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου.

Το γεγονός αυτό ήρθε να προσθέσει ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους και επισκέπτες του Φενεού και κυρίως στον πρωτογενή τομέα, στους αγρότες μας.

Είναι πολλά και σοβαρά τα προβλήματα, σε όλα τα επίπεδα,  που έχουν προκύψει στην περιοχή μας που, όπως έχω τονίσει πολλές φορές, βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση και μαρασμό.

Δυστυχώς για τους πολίτες  του Δήμου Σικυωνίων και όλες τις περιοχές, ο επικεφαλής και συνολικά  η Δημοτική αρχή  δεν αποτελούν  εγγύηση  και δεν μπορούν πλέον να προστατέψουν τα συμφέροντα του τόπου μας».

<Πηγή>