«Να αποκτήσουμε όλοι την ταυτότητα του συνΔΗΜΟΤΗ!»

Με την ευρύτερη έννοια του όρου, η πολιτική είναι η δραστηριότητα μέσω της οποίας οι άνθρωποι ορίζουν, τηρούν και τροποποιούν τους γενικούς κανόνες της κοινότητας τους, βάσει των οποίων ζουν.

Η ενασχόληση με την κοινότητά μας και τις εξελίξεις της, καθώς και η δραστηριότητά μας μέσα σε αυτήν, είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουμε στην επομένη γενιά, στα παιδιά μας, καθώς αφορά την ζωή τους και το μέλλον τους

.Η κοινότητα, την οποία ο κάθε ένας από εμάς ως μέλη – μονάδες της αποτελούμε και συμμετέχουμε, δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά χωρίς κανόνες και σοβαρή διαχείριση, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην οικογένεια μας.

Η διαχείριση της κοινότητας και των κανόνων που κάθε φορά αυτή πρέπει να έχει για να λειτουργεί ομαλά, δεν μπορεί να γίνεται παρά μόνο από οργανωμένους, εντεταλμένους και ελεγχόμενους  φορείς: πολιτικά κόμματαπολιτικούς σχηματισμούςσυλλόγους με ταυτότητα, εκλεγμένους πάντα από την πλειοψηφία των πολιτών.

Για να λειτουργήσει, λοιπόν σωστά μια κοινότητα θα πρέπει απαραίτητα να έχει την συμμετοχή των μελών της, σε κάθε φάση της πορείας της.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των μελών της, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια υπάρχει στο πως αυτή θα εξελίσσεται προς την σωστή κατεύθυνση, με σκοπό την εξυπηρέτηση και τους σκοπούς της πλειοψηφίας των μελών της.

Η ενεργή συμμέτοχη των μελών μια κοινότητας είναι αυτή που αναδεικνύει και απελευθερώνει δυνάμεις, οι οποίες σήμερα είναι κρυμμένες μέσα της, παραμένοντας ανεκμετάλλευτες. Η διοίκηση μιας κοινότητας είναι πάντα η εικόνα της ίδιας της κοινότητας, αφού αυτή προκύπτει από την επιλογή των μελών της με την ψήφο τους.

Η ψήφος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι προϊόν επιβράβευσης, ούτε να παίρνει την μορφή εξαργύρωσης μιας υποχρέωσης ή -ακόμα χειρότερα- την μορφή ενός «κεράσματος» στον φίλο μας και τον γνωστό μας. Η ψήφος είναι κατάθεση της εμπιστοσύνης μας για την διαχείριση του μέλλοντος, που αφορά εμάς και τα παιδιά μας.

 Αποτελεί την …εντολή μας για τον «διορισμό» των καταλληλότερων στις θέσεις ευθύνης της διοίκηση της κοινότητας μας και όχι ένα δώρο σε έναν φίλο ή  έναν συγγενή μας.

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου», όπως είπε ο Αβραάμ Λίνκολν.

Οι θέσεις ευθύνης απαιτούν και τους κατάλληλους ανθρώπους που διαθέτουν και το αντίστοιχο υψηλό αίσθημα!

Οι θέσεις διοίκησης μιας κοινότητας, όπως αυτή του Δήμαρχου και του δημοτικού συμβουλίου, έχουν απαιτήσεις και ελάχιστες προδιαγραφές, και πρέπει να προσέχουμε ποιον στέλνουμε και για ποια θέση.

Δεν θα εμπιστευόμασταν τα λογιστικά μας σε κάποιον που δεν είχε τουλάχιστον σπουδές λογιστικής, και φυσικά δεν θα προσλαμβάναμε κάποιον υπάλληλο για μια συγκεκριμένη θέση στην επιχείρηση μας αν αυτός δεν είχε σχέση με την θέση και τις απαιτήσεις της  ή ακόμα χειρότερα αν ήταν αποτυχημένος, ακόμα και αν αυτός ήταν πτυχιούχος!

  1. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να ψηφίζουμε τους άξιους και όχι τους φίλους και τους γνωστούς.
  2. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε λίγο από τον χρόνο μας στην κοινότητα με την συμμετοχή μας.
  3. Πρέπει να μάθουμε πως το ενδιαφέρον μας για την κοινότητα  είναι το ίδιο σημαντικό με το ενδιαφέρον για την  οικογένεια μας.
  4. Πρέπει να μάθουμε πως το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από την σύνθεση των απόψεων, από την συνεργασία δυνάμεων,  από τις συνέργειες των ομάδων, από την συμμετοχή του κάθε ενός μας επιδιώκοντας πάντα την συμπόρευση με όλα τα μέλη της κοινωνίας μας.
  5. Πρέπει όλοι μας να αποκτήσουμε την ταυτότητα του συνΔΗΜΟΤΗ !

Μόνον έτσι θα καταφέρουμε επιτέλους να μην έχει καμία εφαρμογή στην δικιά μας κοινότητα, στον δικό μας Δήμο, η σοφή ρήση του Πλάτωνα: «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροι σου…»

.Εμείς στους συνΔΗΜΟΤΕΣ αυτό θα κάνουμε και για αυτό ζητάμε την στήριξη όλων. *Ο κ. Παναγιώτης Ντόμαλης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δήμου Σικυων

<Πηγή>