Με λάσπη θα σταματήσουν το Μάρκο Λέγγα;

Το ποτάμι της αλλαγής στο Κιάτο ξεκίνησε. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το γυρίσει πίσω, όποιες τακτικές και αν χρησιμοποιήσει. Τις τελευταίες ημέρες -και ιδιαίτερα μετά την συνένωση δυνάμεων, που έδωσε νέα προοπτική και αισιοδοξία στους πολίτες- όλα είναι διαφορετικά στην Σικυώνα.

Ένα ισχυρό ρεύμα αλλαγής διαπερνά πλέον την τοπική κοινωνία, που είναι έτοιμη στον δεύτερο γύρο να κάνει το μεγάλο βήμα στο μέλλον. Ο Μάρκος Λέγγας είναι αναμφισβήτητα ο άνθρωπος που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη να οδηγήσει τις ανανεωτικές δυνάμεις σε μία εκλογική μάχη, απέναντι σε ένα ιδιότυπο αυτοδιοικητικό καθεστώς, που αρνείται να αντιληφθεί ότι έχει, προ πολλού, πάψει να είναι χρήσιμο και ανακυκλώνει τον παραγοντισμό.

Το τελευταίο καταφύγιο του απερχόμενου είναι η λάσπη, η οποία, όμως, πλέον, δεν έχει κανένα αντίκρισμα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από την απερχόμενη δημοτική αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες έχει μπει σε εφαρμογή ένα ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, προσωπικής σπίλωσης του Μάρκου Λέγγα, με λάσπη στον ανεμιστήρα και τερατώδη μυθεύματα, που αφορούν την επαγγελματική του διαδρομή και την προσωπική του ζωή και έχουν σκοπό να μειώσουν την απήχηση του, η οποία καθημερινά μεγαλώνει.

Αλλά οι πολίτες και καταλαβαίνουν και μνήμη έχουν. Από την μία πλευρά ενωμένοι οι παράγοντες και τα μικροσυμφέροντα που εκφράζουν και εκπροσωπούν. Στην απέναντι όχθη οι πολίτες που ακόμα μπορούν να ονειρεύονται, να δημιουργούν και να προσφέρουν άδολα.

Το ισχυρό δίλημμα στον δήμο Σικυωνίων έχει πλέον τεθεί από την ίδια την κοινωνία και ιδιαίτερα από τους νέους. Με την συντήρηση και την απλή διαχείριση της μίζερης καθημερινότητας που εκφράζει με τρόπο αμετάβλητο και σταθερό η απερχόμενη δημοτική αρχή ή με τον νέο, ανατρεπτικό και ελπιδοφόρο που έχει δίπλα του ο Μάρκος Λέγγας;

Ο Σπύρος Σταματόπουλος επενδύει στην ψήφο συνήθειας αλλά και στον φόβο μίας μερίδας πολιτών στο καινούριο, που κρύβει μέσα του το άγνωστο.

Ο Μάρκος Λέγγας ξεδιπλώνει ένα νέο όραμα για την πόλη τους πολίτες και τον  νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ανθίσουν νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες και θα αναδειχθεί η δημιουργικότητα. Ιστορικά σπάνια το παλιό μπόρεσε να αντισταθεί και να κερδίσει το νέο, ακόμα και όταν κατέφυγε στην ακρότητα ή την καταστολή.

Το ίδιο θα συμβεί και στο Κιάτο, λένε όσοι παρακολουθούν από πολύ κοντά τις δημοτικές εξελίξεις. Η εποχή Λέγγα έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα με τρόπο που όσο θα κορυφώνεται η εκλογική διαδικασία θα γίνεται όλο και πιο ορατή ακόμα και από ανθρώπους που νοιώθουν «βολεμένοι» με την σημερινή κατάσταση και αντιμετωπίζουν με μία σχετική δυσκολία προσαρμογής τα νέα δεδομένα.

Είναι σημαντικό και χαρακτηριστικό ότι όσοι κάνουν εκλογικούς σχεδιασμούς γύρω από το δημαρχείο, δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την μεγάλη αλλά βουβή για την ώρα απόφαση των νέων ηλικίας 17-30, που δεν έχουν εκφραστεί και θα το κάνουν στην κάλπη.

Δεν μπορούν να μετρήσουν την ισχυρή δυναμική του πλέον ριζοσπαστικού τμήματος του εκλογικού σώματος που δεν μασά από την συμπόρευση των παλαιο-παραγόντων, αλλά απαιτεί αλλαγές και καλύτερη ζωή.

Εκεί βρίσκεται και η  μεγάλη δυναμική του Μάρκου Λέγγα, γιατί είναι ο μόνος που με τρόπο σταθερό και προσιτό στους νέους δημιουργεί τις συνθήκες ανατροπής και εξόδου από την σημερινή μιζέρια…!

<Πηγή>