Κλημεντιώτης: Ο Σταματόπουλος κουράστηκε και κούρασε

Ο κ. Κλημεντιώτης μας μίλησε για την αποφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο δήμος Σικυωνίων.

Θ.Τ Πρώτα από όλα να σε ευχαριστήσω για αυτή τη δυνατότητα που μου δίνεις να τα πούμε μέσα από το ekorinthos

Κ.Κ Είναι χαρά μου Θύμιο. Πιστεύω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά, οφείλουμε να κάνουμε τέτοιους διαλόγους, ώστε ο κόσμος να μας γνωρίσει και να καταλάβει τι θέλουμε να φέρουμε μέσα από την ενασχόλησή μας αυτή.

Θ.Τ Θα πιαστώ από αυτό που είπες. Εσύ είσαι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται και στο Κιάτο και στην Κόρινθο με μαγαζιά εστίασης αλλά και μία έκθεση επαγγελματικών αυτοκινήτων. Τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να ασχοληθείς στο δήμο Σικυωνίων και γιατί με το Μάρκο Λέγγα.

Κ.Κ Να ξεκινήσω με το δεύτερο που είναι το πιο εύκολο να απαντήσω. Με το Μάρκο Λέγγα γιατί είναι ο αδελφός μου. Συμμετέχω σε μία ομάδα ανθρώπων, που εδώ και αρκετό καιρό λέγαμε ότι πρέπει να βγούμε μπροστά για να εκπροσωπηθεί η γενιά μας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Να αναζητήσουμε καινοτομίες, οτιδήποτε ξεχωριστό. Δεν σου κρύβω ότι κατά καιρούς πιέζαμε το Μάρκο να είναι αυτός που θα βγει μπροστά, γιατί το είχε ρε παιδί μου. Εσείς τώρα τον γνωρίζετε αλλά εμείς που είμαστε τόσα χρόνια φίλοι ξέρουμε ότι ο Μάρκος είναι ο ιδανικός για να γίνει δήμαρχος Σικυωνίων. Και θα το κάνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Θα είναι επιμελής θα λειτουργήσει στο δήμο λες και είναι η δική του επιχείρηση. Θα προσέχει την κάθε λεπτομέρεια και θα βάζει την προσωπική του σφραγίδα στο έργο.

Θ.Τ Ok μας εξήγησες για το Μάρκο αλλά γιατί εσύ

Κ.Κ Γιατί η γενιά μας πρέπει να βγει μπροστά, γιατί έχουμε εμπειρίες που οι περισσότεροι που ασχολούνται με τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν, γιατί θέλουμε να φέρουμε τις εικόνες που έχουμε μέσα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, τα ταξίδια μας, τις συναναστροφές μας με άλλους επιχειρηματίες στο δήμο. Γιατί ο δήμος πρέπει να αλλάξει μορφή. Ο δήμος που καταναλώνει το χρήμα των πολιτών σε ανούσια έργα ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να υπάρχει ένα όραμα, ένας στόχος για να μπορεί να επιβιώσει ένας Δήμος.

Θ.Τ Και η απερχόμενη διοίκηση δεν είχε αυτό το όραμα που περιγράφεις;

Κ.Κ. Σε καμία περίπτωση. Την καθημερινότητα διαχειρίστηκε, αλλά ακόμα και αυτό το έκανε με την κούραση από οκτώ χρόνια διοίκησης του δήμου. Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα. Τα τελευταία χρόνια επιχειρηματίες έχουν έρθει και έχουνε ρίξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στην παραλία του Κιάτου. Μεταξύ αυτών και εγώ, έχω κάνει σοβαρές επενδύσεις όπως ξέρετε. Ο κόσμος μας τίμησε, έρχονταν από όλα τα μέρη της Κορινθίας στο Κιάτο για να απολαύσουν τις υπηρεσίες που προσφέραμε και όμως ο δήμος ήταν απών. Απών στην καθαριότητα της παραλίας, που την καθαρίζαμε με δικά μας μέσα και δικούς μας υπαλλήλους, παρότι πληρώναμε αρκετά τσουχτερά δημοτικά τέλη. Απών στο να βάλει ναυαγοσώστες ώστε να έχουμε γαλάζια σημαία. Απών στο να κάνει εκδηλώσεις στην παραλία για να έρθει περισσότερος κόσμος στα μαγαζιά μας. Και να πω ότι αυτό γίνεται μόνο με τα μαγαζιά της παραλίας;
Πέρασαν τόσα χρόνια για να έχουμε πόσιμο νερό στο δήμο Σικυωνίων και ανακοινώθηκε 2-3 μήνες πριν τις εκλογές. Ένα τόσο σοβαρό αναπτυξιακό έργο χρησιμοποιείται για προεκλογική σκοπιμότητα. Εσείς πώς το βλέπετε; Δεν έχει βγει μία διαφήμιση που να δείχνει τη δουλειά που έχουμε κάνει στην περιοχή μας, πόσο διαφορετική είναι σε σχέση με το παρελθόν, ώστε να έρθουν ακόμα περισσότεροι τουρίστες.

Θ.Τ. Μίλησες για κόπωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Υπάρχει και στην κοινωνία;

Κ.Κ Το αντίθετο! Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επενδύσει στο να δημιουργήσουν ενοικιαζόμενα δωμάτια υψηλού επιπέδου και θα μπορούσαμε να έχουμε τουρισμό στην περιοχή μας. Η περιοχή μας θέλει ένα νέο όραμα και για να γίνει αυτό χρειάζεται να μπουν νέα μυαλά στο δημοτικό συμβούλιο. Γι αυτό κινητοποιηθήκαμε τόσοι νέοι άνθρωποι, που ασχολούμαστε για πρώτη φορά με τα κοινά, υπό τον Μάρκο Λέγγα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία ώστε να προσφέρουμε νέες δυνατότητες στους συμπολίτες μας. Να ασχοληθούμε με την κοινωνική πολιτική, γιατί η κρίση έχει φέρει πολλούς συμπολίτες μας σε κατάσταση ένδειας. Να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, να βρουν δουλειά οι νέοι της περιοχής μας και να μη φεύγουν από τον τόπο μας.

Θ.Τ. Αυτό είναι ένα θέμα που θέτει συχνά ο κ. Λέγγας. Ήταν και ένα βασικό στοιχείο της ομιλίας του στην Ιδρυτική Διακήρυξη, όπως και η εγκατάλειψη των χωριών του δήμου

Κ.Κ Ο τόπος μας γερνάει Θύμιο και αυτό είναι φανερό για όποιον κυκλοφορεί στην πόλη μας. Τα χωριά μας έχουν τόσες πολλές δυνατότητες εξέλιξης και όμως δεν έχει γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι δυνατόν να μην έχουμε αξιοποιήσει τη λίμνη Στυμφαλία, να μην έχουμε κάνει χώρους να επισκέπτεται κάποιος και να απολαμβάνει το καλοκαίρι το πικνίκ του, να απολαμβάνει την απίστευτη ομορφιά της περιοχής;
Πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος διοίκησης, να έρθει ο δήμος πιο κοντά στον πολίτη, να μην ταλαιπωρείται για να βγάλει ένα έγγραφο απαραίτητο για τη δουλειά του, να μην μπλέκει με τη γραφειοκρατία και το πιο σημαντικό να μη χρειάζεται να κατεβαίνει στο κέντρο του δήμου για να εξυπηρετηθεί. Υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσαμε να πούμε όμως αυτά θα τα παρουσιάσει λεπτομερώς ο Μάρκος στο προσεχές χρονικό διάστημα. Πιστέψτε με, έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα που δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτά που έχετε δει τόσα χρόνια, γιατί δεν είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να καταλάβουμε μία καρέκλα, θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και μιλώντας για μένα προσωπικά θα σας πω και αυτό. Θα αρνηθώ οποιαδήποτε αντιμισθία, αν μου αναθέσει μία θέση ευθύνης ο Μάρκος, γιατί μπορώ να συντηρηθώ άνετα από τις επιχειρήσεις μου. Δεν κατεβαίνω σε εκλογές για να πάρω μισθό αντιδημάρχου.

Θ.Τ. Ναι αλλά θα απαιτηθεί ο εκάστοτε αντιδήμαρχος να αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της ημέρας του για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του δήμου

Κ.Κ Είναι έτσι δομημένες οι επιχειρήσεις μου, που θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά και εγώ να προσφέρω προς πολιτες μου από οποιαδήποτε θέση.

Θ.Τ Αν σου έλεγα τι θα αποτελέσει για σένα προτεραιότητα αν εκλεγείς;

Κ.Κ Να γίνει ο δήμος μας πει ο ανθρώπινος πιο λειτουργικός πιο προσιτός σε όλους. Να είναι συνεργάτης των πολιτών και όχι αναγκαίο κακό και αυτό με το Μάρκο Λέγκα θα το πετύχουμε.

Θ.Τ Σε ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση που είχαμε

Κ.Κ Και εγώ σε ευχαριστώ Θύμιο

<Πηγή>