Κιάτο: Ο κ. Σπ. Σταματόπουλος… σκόραρε με «Αυτογκόλ»!

Παραμονή της 25ης Μαρτίου αποφάσισε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σπ. Σταματόπουλος να κάνει τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Ενδεχομένως, θέλοντας να προτάξει τα δημοκρατικά του αισθήματα, επέλεξε τη διαδικασία της ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως  μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς είχαν φανταστεί αυτή την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο που επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία για να κάνει η Δημοτική Αρχή τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Η αλήθεια είναι ότι αναρωτηθήκαμε σε ποιον άλλο Δήμο η Δημοτική Αρχή αποσπασματικά επέλεξε αυτή τη διαδικασία, πριν καν δούμε τ΄αποτελέσματα της, αναρωτηθήκαμε μόνο με την ανακοίνωση.

Ευλόγως αναρωτιόμαστε, αφού αυτή ακριβώς η διαδικασία της ειδικής συνεδρίασης προϋπάρχει χρόνια, γιατί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν την επέλεξε ούτε το 2018, ούτε το 2017, ούτε το 2016

Από μόνη της, η επιλογή της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων σε προεκλογικό χρόνο, ναι μεν φαντάζει άκρως Δημοκρατική επιλογή, αλλά με την βασική προϋπόθεση ότι είναι σταθερή επιλογή, κάτι που στον Δήμο Σικυωνίων αυταπόδεικτα δεν είναι.

Σ΄ένα ασφυκτικά γεμάτο Θέατρο από κόσμο, κόσμο ανομοιογενή πολιτικά, ποιος “οραματίστηκε” άραγε μία συνεδρίαση με νόμους και κανόνες όπως είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Έστω και με τις πρέπουσες παρεκκλίσεις από τους κανόνες, έστω με “ελαστική ανοχή” του προεδρείου, έστω και με την ύπαρξη κάποιων έντονων στιγμών(ως μεσογειακός λαός με ταμπεραμέντο).

Ακόμα δυσκολευόμαστε να δώσουμε τελικά έναν ορισμό στην κατ΄ευφημισμό ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί εκ του αποτελέσματος μόνο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν όσο και ¨ειδικό¨(9 αντί 1ος χρόνου απολογισμός πεπραγμένων) να θέλουμε να το δούμε.

Πάνε οι κανόνες, πάνε οι νόμοι, πάνε και οι χρόνοι πάει και η ευπρέπειαΛαϊκή Συνέλευση δεν ήταν, ντιμπέιτ δεν ήταν, φόρουμ δεν ήταν, διάλεξη σε αμφιθέατρο δεν ήταν, στα όρια να γίνει αρένα… δυστυχώς για τον Σικυώνιο Πολίτη ήταν. Στο τέλος χάσαμε και τον απολογισμό και το “λελογισμένο”.

Από νωρίς, μέσα και έξω από το θέατρο, μύριζε “το μπαρούτι”.

Τελικά έχουμε την αίσθηση ότι ζήσαμε την «ποδοσφαιροποίηση» της πολιτικής (πολύς κόσμος, ομάδες, αρχηγοί, οπαδοί, φίλαθλοι, διαιτητής, παράγοντες) , και πως να μη την έχουμε όταν στο ξεκίνημα του “αγώνα” ο κ. Σπ. Σταματόπουλος ξεκίνησε με το “σύνθημα” «μπορείτε να ηρεμήσετε, να το απολαύσετε σαν το βοϊδίσιο όργωμα, αργό σταθερό και βαθύ» 

Ένα “σύνθημα” που στα ώτα των “οπαδών” ηχεί όμορφα σαν μελωδία, που στα ώτα των “οπαδών” ανεβάζει το ηθικό για τον “αγώνα”, δημιουργεί συνειρμούς δύναμης, καλύτερης ομάδας και ψυχολογία νικητή.

Στα ώτα των “οπαδών” όμως των άλλων “ομάδων”,  δημιουργεί ένταση, αντίδραση, εκνευρισμό μέχρι και τραμπουκισμό. Δε σκέφτηκε κανείς άραγε ότι στα “ανοιχτά ώτα των φιλάθλων”, τέτοιου είδους περιπαιχτικά “συνθήματα”, ακούγονται φτηνά, αποκρουστικά και χυδαία; Δε σκέφτηκε κανείς άραγε ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο με “οπαδούς” όλων των “ομάδων”, ότι τον “αγώνα” τον παρακολουθούν και πολλοί απλοί “φίλαθλοι”;

Προφανώς η επιλογή του να γίνει ο “αγώνας” εντός έδρας χωρίς μετακίνηση “οπαδών” των άλλων ομάδων, θα έδινε “ελευθερία κινήσεων και συνθημάτων” και θα έφερνε ενδεχομένως το πολυπόθητο γκολ, όπως ακριβώς έχει γίνει στους υπόλοιπους Δήμους του ν. Κορινθίας.

Δε μπορέσαμε να καταλάβουμε, μιλώντας πάντα με το πνεύμα της «ποδοσφαιροποίησης» της πολιτικής, γιατί η “ομάδα” που μπορεί να επιλέξει, και έχει τους τρόπους  να σκοράρει, καταλήγει να κάνει “ατυχής” επιλογή με αποτέλεσμα να σκοράρει μεν… αλλά στα δίχτυα της.

Δε καταλάβαμε γιατί έγινε αυτή η επιλογή όπου θα ήταν θαύμα να μη φέρει την όξυνση σε προεκλογική περίοδο, προφανώς έχουμε να γράψουμε πολλά ακόμα για τη βραδιά αυτή, πρωτίστως θα πρέπει να επανέλθουμε στην πολιτική (και μόνο) και φυσικά να προτάξουμε την επόμενη μέρα των εκλογών!

<Πηγή>