Η συνένωση Λέγγα – Ζαχαρόπουλου και ο πανικός του Σταματόπουλου. Σε εξέλιξη το παζλ των ενωτικών κινήσεων !

Η εκλογική συνεργασία του Μάρκου Λέγγα με τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό στον εκλογικό χάρτη του δήμου Σικυιωνίων και ανατρέπει τους εκλογικούς σχεδιασμούς του δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου.

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στο επιτελείο του δημάρχου, το οποίο όδευε προς τις εκλογές, έχοντας εξασφαλισμένη την διάσπαση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Η γενναιότητα όμως του Νίκου Ζαχαρόπουλου και των συνεργατών του, έκοψε στην μέση τα εαρινά όνειρα των δημοτικών παραγόντων, που βλέπουν πλέον, να κλυδωνίζεται το οικοδόμημα του…ακλόνητου και αγέρωχου δημάρχου.

Ο Νίκος Ζαχαρόπουλος ώριμος και έντιμος αγωνιστής της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχε την τόλμη να ανοίξει πρώτος την πόρτα συνεργασίας και κοινής πορείας. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Αυτό δεν είναι απλά είδηση αλλά είναι νομετέλεια.

Είναι κοινό μυστικό ότι σκέψεις προεκλογικής συνεργασίας γίνονται και σε άλλους εν δυνάμει συνδυασμούς του δήμου Συκιωνίων, απο στελέχη που αντιλαμβάνονται ότι μόνο με την ενότητα μπορεί να επιτευχθεί αποτέλεσμα.

Ο Μάρκος Λέγγας και στις 3 δημοσκοπήσεις που έγιναν στον δήμο Συκιωνίων συγκέντρωνε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ο κύριος αντίπαλος του Σπύρου Σταματόπουλου στον δεύτερο γύρο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά απο τον τρίτο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει κανείς υποχώρηση αλλα αντιλαμβάνεται το αυτονόητο και με αυτό οικοδομεί την πολιτική του πορεία.

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα επικεφαλής αλλά ωρίμανσης των συνθηκών, μετά την συνεργασία του Νίκου Ζαχαρόπουλου να ακολουθήσει και άλλη συνεργασία, που θα ενδυναμώσει και θα ισχυροποιήσει τον συνδυασμό Λέγγα και ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει απο άλλη βάση η εκλογική αναμέτρηση στο Κιάτο.

Απέναντι στις κινήσεις της αντιπολίτευσης ο κ. Σταματόπουλος δεν έχει και πολλά όπλα να αντιπαρατεθεί. Ανακοινώνει ονόματα, τα οποία πολύ καιρό πριν ήταν γνωστά και είχαν προσχωρήσει στην πολιτική του, χωρίς να δημιουργήσουν κοινωνική δυναμική.

Οσο θα ενώνεται η αντιπολίτευση, τόσο θα μεγαλώνει ο πανικός στο δημαρχείο αλλά και θα απελευθερώνεται ο κόσμος να ψηφίσει με κριτήρια αμιγώς αυτοδιοικητικά και όχι φόβου ή ρουσφετολογικά. Η 5η Μαϊου που σηματοδοτεί την κατάθεση των συνδυασμών στο πρωτοδικείο είναι μακριά και μέχρι τότε πολλά ακόμα θα συμβούν στο Κιάτο.

Κρατείστε στην ατζέντα σας την πρόβλεψη…ότι ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί το παζλ των ενωτικών κινήσεων. Σημειώστε ακόμα ότι θα είναι πολύ δύσκολη η νύχτα της πρώτης Κυριακής και θα ανατραπούν προβλέψεις και προγνωστικά…!

Οι εξελίξεις τώρα έρχονται. Οι εκλογές μόλις ξεκίνησαν

<Πηγή>