Νίκος Ζαχαρόπουλος: Να ενημερώσει η δημοτική αρχή για το νερό.

Ο επικεφαλής και συνολικά η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, έχει επιστρατεύσει, με οικονομικό κόστος που φυσικά πληρώνουν οι Δημότες του Δήμου μας, όλα τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα και τους λογαριασμούς του νερού, προκειμένου να τους μας πείσει ότι το νερό προέρχεται από τις πηγές της Στυμφαλίας και είναι κατάλληλο για πόση.

Άμεσα η Δημοτική αρχή οφείλει να κάνει ενημερώσει στους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων, για όλα τα ζητήματα που αφορούν το νερό.

Πόσα χρήματα στοιχίζουν στους Δημότες μας, και μάλιστα σε μια εποχή που πληρώνουν αβάσταχτους φόρους και ανταποδοτικά, αυτές οι διαφημιστικές καμπάνιες της Δημοτικής αρχής.

Τα τελευταία [10] χρόνια γιατί δεν τους ενημέρωναν από τα μέσα ενημέρωσης και τους λογαριασμούς του νερού, για την ακαταλληλότητα του νερού.

Να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ελέγχου της ποιότητας του νερού. Με ποιό τρόπο και από πού λαμβάνονται τα δείγματα του νερού για έλεγχο της ποιότητάς του και τα αποτελέσματα από το χημείο του Κράτους.

Το νερό που διοχετεύει τελευταία στη περιοχή η ΔΕΥΑ δεν προέρχεται από τη Στυμφαλία, από τις πηγές «Δρίζας», όπως ψευδώς ανακοινώνουν, αλλά προέρχεται από πολλές γεωτρήσεις [Κεφαλαρίου-Καισαρίου-Κλημεντίου-Βελίνας κ.λ.π.]

Οι ποσότητες συνολικά όλων των γεωτρήσεων είναι περίπου 220-240 κυβικά την ώρα ή 5300-5700 κυβικά το 24ωρο.

Το Κιάτο και οι Κοινότητες Μουλκίου-Πασίου-Κ.Διμηνιού χρειάζονται 280-320 κυβικά νερό την ώρα ή 7.000 με 7500 κυβικά νερό το 24ωρο, τους χειμερινούς μήνες.

Τη καλοκαιρινή περίοδο η ζήτηση αυξάνεται κατά 60% και πλέον. Ως εκ τούτου, από ποιές γεωτρήσεις προέρχεται το νερό, προκειμένου να συμπληρωθούν οι ποσότητες που χρειάζονται οι περιοχές αυτές.

Πέραν αυτού, πόσες Κοινότητες, σε όλη την έκταση του Δήμου, δεν έχουν καθαρό νερό και πολλές φορές στερούνται ακόμα και ακατάλληλου για πόση νερού.

Γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ για τον εκσυγχρονισμό πολλών δικτύων και όλων των δεξαμενών σε όλη την έκταση του Δήμου, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ