Αδέσποτοι σκύλοι, μπήκαν σε σχολείο στο Κιάτο, και τραυμάτισαν καθηγητή!

Αυτή τη φορά θύμα των αδέσποτων σκύλων είναι ένας καθηγητής στο Κιάτο. Ο καθηγητής τραυματίστηκε και οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε τα αδέσποτα για αυτά τα περιστατικά! Οι υπεύθυνοι στους δήμους αν είχαν μεριμνήσει όπως έπρεπε δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα επιθέσεων των αδέσποτων σε ανθρώπους. Ούτε θα υπήρχαν τα πολλά περιστατικά με φόλες όπου κάποιοι επιτήδειοι θεωρούν ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα!

Πιο συγκεκριμένα τα αδέσποτα εισήλθαν στον προαύλιο χώρο, έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ν. Ζαχαρόπουλος: “Ο καθηγητής μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας”

Από τον υποψήφιο δήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Σε παλαιότερα δημοσιεύματά μου μεταξύ των άλλων ανέφερα ότι, αγέλες  αδέσποτων σκύλων περιφέρονται στη πόλη του Κιάτου, στις πλατείες, στους πεζόδρομους, στο λιμάνι, έξω από τα Σχολεία, έξω από τις εκκλησίες,  σε όλη σχεδόν την έκταση της περιοχής και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Σεβαστή η προσπάθεια προστασίας τους από φιλόζωους συμπολίτες  μας  αλλά δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα μόνο από τους συμπολίτες μας.

Η αδιαφορία συνολικά  της Δημοτικής αρχής στο σοβαρό αυτό ζήτημα δυστυχώς έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία και προστασία των κατοίκων, αλλά και για τα αδέσποτα αυτά ζώα που έχουν αφεθεί στη τύχη τους .

Την Παρασκευή (8-2)πρωινές ώρες, είχαμε επίθεση από αδέσποτους  σκύλους στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου.

Συγκεκριμένα εισήλθαν στον προαύλιο χώρο, έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και επιτέθηκαν σε καθηγητή τον οποίο τραυμάτισαν, με αποτέλεσμα  να οδηγηθεί στο  Κέντρο Υγείας Κιάτου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και αντιλυσσική θεραπεία.

Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό και ευτυχώς δεν είχαμε ακόμα σοβαρότερα προβλήματα,  γιατί οι μαθητές ήταν ακόμα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Υπάρχει η ατομική ευθύνη όλων μας και ιδιαίτερα των ανθρώπων που έχουν στην ιδιοκτησία τους  σκύλους.

Η ευθύνη όμως της Δημοτικής αρχής είναι πολύ μεγάλη καθόσον εκ του Νόμου έχει την ευθύνη της προστασίας, περίθαλψης και στείρωσης των αδέσποτων ζώων και  ιδιαίτερα των σκύλων.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πλέον ότι πρέπει να κινηθεί η ποινική διαδικασία εναντίον των υπευθύνων της Δημοτικής  αρχής και κάθε υπεύθυνου,  καθόσον κάθε άλλη ενέργεια  για τη λύση του προβλήματος  απέτυχε.

Υ.Γ. Στα Μ.Κ.Δ. είδαμε πρόσφατα ανάρτηση συμπατριώτη μας που μεταξύ των άλλων ανέφερε: « Προσοχή φόλες στα Σφαγεία Κιάτου και στην οδό Αριστοτέλους»

Αλήθεια με αυτόν το απαίσιο και απαράδεκτο τρόπο θα αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα;»