Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα του Μάρκου Λέγγα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Σικυωνίων, η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσαν οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων και την οποία παρακολούθησαν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί) του δήμου μας.

Στην ημερίδα κεντρικός ομιλητής ήταν ο δρ. Κωνσταντίνος Κότιος, σύμβουλος σταδιοδρομίας και διδάκτορας του Α.Π.Θ., ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα και τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα επιστημονικά πεδία, με πλήρη αναφορά στη νέα κατανομή των τμημάτων. Επιπλέον, οι μαθητές και οι γονείς τους ενημερώθηκαν για όλα τα στοιχεία που αφορούν την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, ο οποίος ήταν και ο αμφιτρύωνας της ημερίδας, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η σωστή ενημέρωση για την επιλογή της κατάλληλης κατεύθυνσης, που θα ακολουθήσει σε επαγγελματικό επίπεδο ένας μαθητής: 

«Δεν είναι τυχαίο που επιλέξαμε την συγκεκριμένη ημερίδα, καθώς υπάρχει κενό ενημέρωσης, γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό», είπε ο κ. Λέγγας και συμπλήρωσε ότι σήμερα το εργασιακό περιβάλλον έχει αλλάξει: 

«Πολλοί άνθρωποι είναι δυνατό να φτάσουν ακόμα και 40 χρονών και να μην έχουν καταφέρει να βρουν μία “fulltime” δουλειά. Οι νέες γενιές, είναι πιθανόν να αλλάξουν όχι απλώς δουλειά, αλλά και επάγγελμα 2 και 3 φορές. Αυτό, δεν πρέπει να μας αγχώνει. Το δεύτερο που πρέπει να θυμούνται πάντα οι νέοι είναι ότι η δια βίου εκπαίδευση θα τους συνοδεύει διαρκώς, αν θέλουν να παραμείνουν ενεργοί επαγγελματικά…» και κατέληξε λέγοντας πως οι Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν είναι ούτε το τέλος ούτε η αρχή της ζωής, αλλά απλώς ένας σταθμός της.

Ενδιαφέρων είχε επίσης το γεγονός πως ο κ. Λέγγας δεν μίλησε στους παραβρισκόμενους από καθέδρας. Αντίθετα, άντλησε επιχειρήματα από την προσωπική ακαδημαϊκή και επαγγελματική του διαδρομή, κάνοντας αναφορά στις αντίστοιχες αποτυχίες του, οι οποίες, ωστόσο, όπως είπε, δεν στάθηκαν εμπόδιο για να εξελιχτεί και να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

<Πηγή>