Ανάβει φωτιές το πόθεν έσχες του δημάρχου Κιάτου…!

Αρχισαν τα όργανα και στο Κιάτο, με δημοσιεύμα της εφημερίδα «Σικυώνα» η οποία παρουσιάζει το πόθεν έσχες του δημάρχου Κιάτου κ.Σπύρου Σταματόπουλου, με πολλά σχόλια.

Είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία προσπάθεια αποδόμησης του αλλά με στοιχεία.

Το δημοσιεύμα αναφέρει:

215.800 ευρώ καταθέσεις συνολο οι 110.000 στη ΓερμανίαΔημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά τα πόθεν έσχες των δημάρχων για το 2015.Ο δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σταματόπουλος Σπυρίδων (μετά της συζύγου) δηλώνει:

Συνολικά ετήσια εισοδήματα 41.070 ευρώ Σύνολο καταθέσεων 215.800 ευρώ (περίπου) από τα οποία 110.000σε τράπεζα του εξωτερικού (στη Γερμανία συγκεκριμένα, υποκ/μα Πειραιώς)      

Ακίνητα ο υπόχρεος: Οικία 110 τ. μ. και αποθήκη 200 τ.μ.. 35 στρέμματα καλλιεργήσιμα και 11 στρέμματα βοσκότοποι, όλα στο Φενεό.Ακίνητα η σύζυγος:

5 διαμερίσματα και καταστήματα συνολικού εμβαδού 400 τ.μ στην Αθήνα (Αγ. Δημήτριος) Αναλυτικές πληροφορίες μπορεί να βρει όποιος ενδιαφέρεται στον ιστότοπο: http://www.hellenicparliament.gr/pothen/xrhsh2015_etos2016/STAMATOPOYLOS_SPYRIDON_533421.pdf

Μια προσεκτικότερη παρατήρηση μας δείχνει ότι τα συνολικά εισοδήματα του 2015 είναι 41.070 ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων για το ίδιο έτος είναι 35.138 ευρώ.

Δηλαδή έμειναν 5.932 ευρώ για τα ετήσια έξοδα της οικογένειας.

Κάτι λιγότερο δηλαδή από 500 ευρώ το μήνα.

Με αυτά τα χρήματα λοιπόν ο κ.Σταματόπουλος μεγαλώνει 2 παιδιά, πληρώνει ενοίκιο στο Κιάτο,πληρώνει ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που αναφέρθηκαν πιο πάνω, φόρους για τα δηλωθέντα εισοδήματα, συντηρεί 2 αυτοκίνητα (μικρά έστω) και 1 μοτοσυκλέτα (ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας κλπ), κάνει και τα κεράσματά του σαν δήμαρχος (το επιβάλει η θέση του) και αντιμετωπίζει και ότι άλλα έξοδα μπορεί να έχει μια οικογένεια.

Να υποθέσουμε ότι με τον τρόπο που νοικοκυρεύει το σπίτι του έχει νοικοκυρέψει και το Δήμο;

Ίσως ανακάλυψε και το αεικίνητο (πως παράγεται ενέργεια από το μηδέν).

Να μπούμε στον πειρασμό να υποθέσουμε ότι αυτά βλέπουν οι δανειστές (τρόικα, θεσμοί, όπως θέλετε πέστε το) και πιέζουν την (εκάστοτε) ελληνική κυβέρνηση

<Πηγή>