Συνταγές μαγειρικής: Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης .

Αν ο κεφτές είναι το εθνικό φαγητό του Έλληνα, ο ντοματοκεφτές θα πρέπει να είναι το φαγητό του καλοκαιριού !!

Εύκολος, νόστιμος, ευεργετικός και κοσμοπολίτης.

Μας έρχεται από την Σαντορίνη των εικόνων και των γεύσεων.
Αν δεν βγάλατε εισιτήρια φέτος για το νησί μην στεναχωριέστε. Πιάστε το τηγάνι και καλό καλοκαίρι. Ανοίξτε και ένα τσίπουρο δίπλα για να ζηλέψουν αυτοί που πήγαν!!

2-3 χοντροκομμέμνα κρεμμύδια
1 κιλό ντοματάκια , χοντροκομμένα
φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι μπύρα – KRONER – 0,79
5-6 κουταλιές αλεύρι – ΠΙΤΣΙΑΣ – 0,39

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό μείγμα.
  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα.
  • Γυρίζουμε σταδιακά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να μην μας κολλήσουν.
  • Μόλις τηγανιστούν τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς.