5 + 1 Mind – Blowing Facts για το CBD

Γνώριζες πως η κανναβιδιόλη έχει αποδειχθεί μια εναλλακτική μορφή θεραπείας σε μια γκάμα από ασθένειες και παθήσεις, αλλά και ως ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, που ενισχύει την συνολική υγεία και την ευεξία;

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά και επιστημονικά facts για την κανναβιδιόλη, που είναι σίγουρο πως θα σε εντυπωσιάσουν.

1.      Βασιλικές οικογένειες έχουν χρησιμοποιήσει την κανναβιδιόλη

Παρά τον στιγματισμό της, στην πραγματικότητα η κάνναβη και τα συστατικά της (όπως είναι η κανναβιδιόλη), έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλη την ιστορία. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι εκείνο της Βασίλισσας Βικτωρίας, η οποία κυβέρνησε την Αγγλία από το 1837 μέχρι το θάνατό της, το 1901.

Σήμερα, έχει αποδειχθεί πως η κανναβιδιόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα φυσικό αναλγητικό, που προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο. Η βασίλισσα φαινόταν να το γνωρίζει αυτό, καθώς χρησιμοποιούσε κάνναβη, η οποία ήταν πλούσια σε CBD,  για να αντιμετωπίσει τις κράμπες της περιόδου.

2.      Η κάνναβη είναι μια από τις αρχαιότερες καλλιέργειες του κόσμου

Οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να εντοπίσουν ιστορικά μια από τις πρώτες καλλιέργειες κάνναβης, η οποία χρονολογείται πριν από 10.000 – 12.000 χρόνια

Ο αείμνηστος αστρονόμος και υποστηρικτής της κάνναβης, Carl Sagan, πρότεινε το 1977, ότι η κάνναβη μπορεί να ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη οργανωμένη καλλιέργεια, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πλήρως.

3.      Η ιατρική κάνναβη συνταγογραφούνταν στην Αρχαία Ελλάδα

Ο Κλαύδιος Γαληνός, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες γιατρούς της αρχαιότητας, συνήθιζε να προτείνει «χυμό»κάνναβης, ως φάρμακο για τον πόνο. Αυτό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα των αναλγητικών αποτελεσμάτων της κανναβιδιόλης.

Ο Γαληνός πήρε την ιδέα του, από αυτό που οι ιστορικοί πιστεύουν ότι είναι το πρώτο γραπτό κείμενο που επιβεβαιώνει τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης και ονομάζεται De Materia Medica. Αυτό το κείμενο, συντάχθηκε από τον Pedanius Dioscorides, γύρω στο 65-70 πΧ.

Έκτοτε, η κάνναβη εξαπλώθηκε ως φάρμακο και σε άλλους πολιτισμούς, όπως είναι οι Ρωμαίοι και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

4.      Η κανναβιδιόλη συμβάλλει στην βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας

Μετά από ένα ατύχημα, που άφησε την Αμερικανίδα ηθοποιό Debbie Wilson με διάφορα νευρολογικά προβλήματα, όπως το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, η επιληψία, οι ημικρανίες και τα προβλήματα μνήμης, στράφηκε στην κανναβιδιόληγια βοήθεια.

Όταν η ηθοποιός δοκίμασε ένα έλαιο κάνναβης, που αποτελούνταν από 22% CBD και 1% THC, παρατήρησε σημαντικήβελτίωση στις επιληπτικές κρίσεις που την ταλαιπωρούσαν. Η  επιστημονική έρευνα φαίνεται να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της Debbie Wilson .

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα και  δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, διαπίστωσε ότι η χορήγηση της κανναβιδιόλης μείωσε την βραχυπρόθεσμη εγκεφαλική βλάβη και συσχετίστηκε με μη νευρολογικά οφέλη.

5.      Η κανναβιδιόλη συμβάλλει στην μείωση του άγχους και του στρες

Το άγχος έχει γίνει δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για τους περισσότερους ανθρώπους. Η κανναβιδιόλη φαίνεται πως είναι μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση, στα φάρμακα που συνταγογραφούνται, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το άγχος.

Η κανναβιδιόλη έχει αποδειχθεί πως δρα ως σταθεροποιητής της διάθεσης και ως ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό.

6.      Η κανναβιδιόλη μπορεί να αντιστρέψει την εγκεφαλική βλάβη από το αλκοόλ

Ο αλκοολισμός είναι μια πραγματική πολύ δύσκολη εξάρτηση. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, διαπίστωσε ότι η χορήγηση gel κανναβιδιόλης, μέσω του δέρματος, οδήγησε σε μείωση του νευροεκφυλισμού κατά 48,8%.

Αυτή η ανακάλυψη είναι πραγματικά πολλά υποσχόμενη και ελπιδοφόρα για όσους προσπαθούν να ανακάμψουν από τον εθισμό στο αλκοόλ και θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την κανναβιδιόλη και τις ευεργετικές της ιδιότητες, μέσα από ενδιαφέροντα άρθρα του blog μας.

Επίσης εξερεύνησε την τεράστια ποικιλία 100% βιολογικών προϊόντων CBD, που θα βρεις στο ηλεκτρονικό μας κατάστημακαι βρες αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα, στις δικές σου ξεχωριστές ανάγκες.