Με 40 συμμετοχές το Κύπελλο Χωµάτινων Ράλι & το Πρωτάθληµα Ιστορικών στο 38 Rally Sprint Κορίνθου

Εντυπωσιακό ξεκίνηµα µας επιφύλαξε το Κύπελλο Χωµάτινων Ράλι και το Πρωτάθληµα Ιστορικών. Ο µεγάλος αριθµός συµµετοχών (40) αλλά και η ποιότητα αυτών, εγγυούνται πλούσιο θέαµα και συγκινήσεις σε θεατές και αγωνιζόµενους.

Σε επίπεδο γενικής, µεγάλο φαβορί φαντάζουν οι Πρωταθλητές Ελλάδος Μπαντούνας-Σούκουλης µε το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo VI, όµως αναµένεται να αντιµετωπίσουν σθεναρή αντίσταση από τον ¨τοπικό¨ Panagiotis Roustemis που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά µε τον Σπύρο Κολτσίδα στο δεξί κάθισµα του Mitsubishi Lancer Evo X, τους Παναγιώτη Ισµαήλο-Χρήστο Μπακλώρη µε Mitsubishi Lanver Evo IX, τον Γιάννη Μποζιονέλο επίσης µε Mitsubishi και τους Βασιλάκη-Καρανικόλα µε το εντυπωσιακό Ford Fiesta R5.

Στα δικίνητα ο Πρωταθλητής της F2 El Nak Jr µε τον Ανδρεα Βίγκο και το Clio R3 θα αντιµετωπίσει πληθώρα γρήγορων συνδυασµών, ενώ στις µικρότερες κατηγορίες αξιοσηµείωτη είναι η πρώτη συµµετοχή του “BACKO” µε συνοδηγό τον Άρη Ιαβέρη και ένα Ford Fiesta R2.

Στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων αναµένουµε θέαµα αλλά και έντονο συναγωνισµό από αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία στις ειδικές διαδροµές, όπως Porsche 911, Ford Escort, Renault Alpine, Peugeot 504 & 205 GTI και πολλά άλλα.

  • αγώνας αποτελείται από 3 περάσµατα στην ειδική διαδροµή Χιλιοµόδι µε το πρώτο αυτοκίνητο να αναχωρεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 10:00 π.µ. από το Service Park και να εκκινεί την ειδική στις 10:13

Το Service Park του αγώνα θα βρίσκεται στον parking του ¨Korinthain Palace¨ στο Σολοµό Κορινθίας όπου θα λειτουργεί και το κέντρο του αγώνα.

  • Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στο ΙΚΤΕΟ AUTOVISION 80χιλ. Αθηνών- Κορίνθου ( θέση Κυρά Βρύση) από τις 15:00 έως τις 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες, πρόγραµµα αλλά και όλα τα νέα του αγώνα µπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα: https://www.alak.gr/38o-rally-sprint-korinthou/ και στην σελίδα της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Κορινθίας στο Facebook: www.facebook.com/alakorinthias/

  • αγώνας διεξάγεται από την ΑΛΑ Κορινθίας µε την έγκριση της ΟΜΑΕ, την αιγίδα του ∆ήµου Κορινθίων και την υποστήριξη των: ΙΚΤΕΟ Autovision Κορινθου, ΚΑΤΑΪ, Κorinthian Palace, Τεχνική Εταιρεία Μπακλώρης-Πιπίλος και του περιοδικού 4Τροχοί.

<Πηγή>