Γι αυτό κόπηκε το νερό σε Άσσο – Λέχαιο το 2014!

Και μπορεί η διαμαρτυρία και το αίτημα των 75 κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Άσσου Λεχαίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης να έδωσε την δυνατότητα στο Δήμαρχο να μιλά επί μια ώρα σχεδόν για το μεγαλειώδες ως είπε έργο στον τομέα της υδροδότησης, παράλληλα όμως όλη αυτή η ατέρμονη αναφορά οδήγησε και σε αποκαλύψεις!

Απεκαλύφθη λοιπόν το βράδυ της Τρίτης από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Δημάρχου, τι έγινε το 2014 στην εν λόγω δημοτική ενότητα που ήπιε νερό καθαρό μόνο για λίγες ώρες, προεκλογικά!

Ο Δήμαρχος οδηγήθηκε στην αποκάλυψη θέλοντας να απαντήσει στα λεγόμενα των κατοίκων περί «προεκλογικής κοροϊδίας». Μόνο που κατόρθωσε να παραδεχτεί 5 χρόνια μετά, την βιασύνη με την οποίαν έγινε η προσπάθεια υδροδότησης, βιασύνη που δεν μπορούσε να έχει άλλο κινητήριο μοχλό από τις τότε εκλογές!

Τι είπε λοιπόν ο Δήμαρχος;

«Δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε την υδροδότηση της περιοχής τότε. Έπρεπε οι αυξομειώσεις να γίνονται χειροκίνητα και δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Το έργο του τηλεχειρισμού δεν υπήρχε και γι αυτό έπαψε και η υδροδότηση της περιοχής!»

Και το ερώτημα είναι συγκεκριμένο:

  • Δεν γνώριζε η αρχή και η ΔΕΥΑΚ πως δεν υπήρχε το έργο του τηλεχειρισμού και άρα θα ήταν αδύνατη η διαχείριση της υδροδότησης στην εν λόγω περιοχή; Γιατί προχώρησε σε μια υδροδότηση που καλά γνώριζε πως σύντομα θα διέκοπτε;

Ο ισχυρισμός των κατοίκων περί προεκλογικής κίνησης από αυτήν την αποκάλυψη ενισχύθηκε, τι κι αν ο Δήμαρχος στόχο είχε να δείξει πως ουσιαστικά προστάτευσε την περιοχή!

Μετά τι 2014 τι;

Η ατέρμονη τοποθέτηση περί μεγαλειώδους έργου στον τομέα της υδροδότησης εξέθεσε δις τον Αλέξανδρο Πνευματικό. Ο Δήμαρχος παρέθεσε όλα τα χωριά τα οποία υδροδοτήθηκαν με νερό πόσιμο στην θητεία του. Όλα πλην εκείνων της Δημοτικής Ενότητας Άσσου – Λεχαίου! Κι ας απευθυνόταν  σε κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής και μάλιστα αγανακτισμένους! Χωρίς αιδώ πολλάκις σημείωσε πως τα χωριά είχαν ακατάλληλο νερό, κάποια από αυτά θαλασσινό και πως ο ίδιος έδωσε λύση!

Σε όλους πλην εκείνων όμως που είχε μπροστά του!

Τα 5 χρόνια που ακολούθησαν την αναστολή της υδροδότησης της περιοχής ο Άσσος και το Λέχαιο, παρ ότι παρακειμένως της πρωτευούσης και παρ ότι ως είπαν οι κάτοικοι έχουν τιμές θαλασσινού νερού, δεν υπήρξε προτεραιότητα.

Γίνεται όμως τώρα! Και πως όχι αφού ο Δήμαρχος έχει ήδη ανακοινώσει πόσιμο νερόστην περιοχή ενώ εχθές ανακοίνωσε και δυο έργα ύδρευσης και αποχέτευσης με στόμφο!  Μίλησε δε για ¨πολιτική απόφαση» του ιδίου.

Το πρώτο θα ενταχθεί στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ και αφορά δεξαμενές σε Αρχαίες Κλεωνές και στην αποκατεστημένη χωματερή του Άσσου καθώς και κλάδο στο Χιλιομόδι για ύδρευση σε Άγιο Βασίλη και Κουταλά και το δεύτερο αφορά τα αποχετευτικά ακαθάρτων για το οποίο αναζητείται χρηματοδότηση και θα ξεκινήσει άμεσα.

Εκείνο βέβαια που θα πρέπει να κρατήσει κανείς στους…εκλογικούς καιρούς που ζούμε είναι η δέσμευση Πνευματικού πως η υδροδότηση θα συνεχιστεί στην εν λόγω περιοχή απρόσκοπτα! Θα υλοποιηθεί; Ο πρότερος βίος βλέπεις αναγνώστη μου δεν είναι «έντιμος» (βλέπε 2014) !

Η ύπαρξη βέβαια της τηλεδιαχείρησης , ανασταλτικός τότε παράγοντας, είναι ένα εχέγγυο…Ας το ελπίσουμε, αφού πάνω και πέρα απ όλα, το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προσφέρεται ανεξαιρέτως!

Πηγή Χριστίνα Τσιορωτά