Χάθηκε πανηγυρικά η πρώτη δίκη του εργολάβου για το ΟΣΔΕ, νίκη για τις συνεταιριστικές πύλες

Αποδεκτά έγιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 11 συνεταιριστικές πύλες, ενάντια στην αυθαίρετη επιλογή του εργολάβου – συντονιστή του ΟΣΔΕ να αποκλείσει από τη διαδικασία παραλαβής των δηλώσεων συγκεκριμένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων.

Οι πληροφορίες θέλουν τον δικαστή που δίκασε τη συγκεκριμένη υπόθεση στις 19 Απριλίου στην Ευελπίδων, να διατάσσει την «απελευθέρωση» της ηλεκτρονικής βάσης για όλα τα 11 ΚΥΔ που έκαναν την προσφυγή, πράγμα το οποίο θέτει πλέον επ’ αμφιβόλω και την αμοιβή  των 7 ευρώ ανά δήλωση που απαιτούσε και εισέπραττε μέχρι τώρα ο εν λόγω εργολάβος – συντονιστής  του ΟΣΔΕ.

Κάπως έτσι αρχίζει να ξηλώνεται σιγά – σιγά το κουβάρι της «εργολαβίας» που εδώ και χρόνια νέμονταν με απαράδεκτους  όρους μια μικρή ομάδα ιδιωτών, τη συνεπικουρία και κάποιων κατ’ επίφαση συνεταιριστών. 

Σημειωτέον ότι αυτή ήταν η πρώτη, μιας σειράς δικών που πρόκειται να ακολουθήσουν για το συγκεκριμένο θέμα, μετά τις «λαθροχειρίες» που έχουν γίνει και στη διαχείριση της ηλεκτρονικής βάσης του ΟΣΔΕ.

<Πηγή>