Κιάτο – Πειραιάς: …Τα είδαν όλα οι επιβάτες στο χθεσινό δρομολόγιο (των 8:59) του προαστιακού.

“Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τον προαστιακόσιδηρόδρομο. Οι επιβάτες αλλά και οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλουν καθημερινά κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς, με μαχαιριές, οπλοκατοχή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Το χθεσινό περιστατικό ήταν τόσο ακραίο που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφτασε στο σημείο να εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητηθεί επισταμένα η παρέμβαση και αρωγή της ελληνικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  χθες το πρωί, στο δρομολόγιο των 8:59 Κιάτο – Πειραιάς και στο σταθμό των Μεγάρων επιβιβάστηκαν στον Προαστιακό διακινητές απαγορευμένων ουσιών και συνεπλάκησαν, ενώπιον των επιβατών. 

Με παρέμβαση του προσωπικού της αμαξοστοιχίας οι δράστες αποβιβάστηκαν στο σταθμό Άνω Λιόσια και αποχώρησαν, όχι όμως πριν δημιουργήσουν την αναμενόμενη αναστάτωση στους επιβάτες μας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει πολλές φορές ζητήσει την παρέμβαση και αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάλειψη παρόμοιων περιστατικών, με πιο πρόσφατη αυτή πριν από δύο εβδομάδων, δεδομένου ότι οι εταιρείες security – ις οποίες χρησιμοποίησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ- νομικά δεν έχουν δυνατότητα παρέμβασης.

«Η Ελληνική Αστυνομία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε επιχειρήσεις για την επίλυση των προβλημάτων που δυστυχώς ταλαιπωρούν τους επιβάτες μας και δυσφημούν την εταιρεία μας.

Σε κάθε περίπτωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες που έγιναν ή γίνονται μάρτυρες τέτοιων δυσάρεστων περιστατικών και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που συνδράμει στην εξάλειψή τους», καταλήγει η ανακοίνωση”, αναφέρθηκε στο protothema.gr.

ΣΣ. Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει! Υπάρχει άραγε κάποια λύση στο πρόβλημα ή οι επιβάτες στον προαστιακό θα είναι έρμαιο των διακινητών απαγορευμένων ουσιών;

<Πηγή>