«Τσέκαρε» το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο ο Μάρκος Λέγγας με μια ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ομιλία

Η χθεσινοβραδινή κεντρική προεκλογική ομιλία του Μάρκου Λέγγα στο Κιάτο, στην Πλατεία Ελευθερίας, ήταν μία διαφορετική πολιτική εκδήλωση, αρκετά μακριά από αυτές που έχουμε συνηθίσει στην Κορινθία.

Δεν ήταν ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία, με τις εκτιμήσεις να μιλάνε για τουλάχιστον 1200 άτομα που βρέθηκαν εκεί.
Δεν ήταν ούτε τα γραφικά που προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη και εύκολα θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του ακροατηρίου.
Δεν ήταν, τέλος, ούτε η διάθεση του κόσμου που παρέμεινε εκεί δύο ώρες να ακούει τον Μάρκο Λέγγα να ξετινάζει το “καθεστώς”του απερχόμενου Δημάρχου, Σπύρου Σταματόπουλου.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ήταν αυτός που έπρεπε να είναι. Ο Μάρκος Λέγγας, ο οποίος χθες το βράδυ, επιβεβαίωσε ο ίδιος την καμπάνια που έτρεξε όλη αυτή την περίοδο όπως και την άποψη ότι είναι Ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να κερδίσει το Δήμαρχο και να οδηγήσει την περιοχή στην επόμενη ημέρα.

Ο Μάρκος Λέγγας ήταν ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ. Αυτή είναι η λέξη.

Πέρα από τα στοιχεία με τα οποία ΑΠΟΔΟΜΗΣΕ ένα προς ένα τα επιχειρήματα του απερχόμενου Δημάρχου, πέρα από το πρόγραμμα, τις νέες και καινοτόμες ιδέες για την περιοχή, το σχέδιο και το όραμα απέδειξε ότι μέσα του «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» να αλλάξει αντιλήψεις δεκαετιών και να φέρει στο προσκήνιο το καινούριο.

Παρακολουθήσαμε την ομιλία του, την οποία ξεκίνησε με τις σημειώσεις του και στη συνέχεια πέταξε από τα χέρια του για να μιλήσει από καρδιάς. Είναι αυτό το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ στοιχείο, το οποίο ο κ. Σταματόπουλος μπορεί να κάνει μόνο επιτηδευμένα.

Στο Δελτίο Τύπου (που μπορείτε να δείτε κλικάροντας εδώ) θα μπορέσετε να βρείτε τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του, όμως έχουμε την αίσθηση ότι το κείμενο δεν μπορεί να αποδώσει την ΕΙΚΟΝΑ, την ΑΥΡΑ, το ΠΕΙΣΜΑ, τη ΘΕΛΗΣΗ και το ΠΑΘΟΣ αυτού που διεκδικεί να μεταφέρει -και όχι να επιβάλλει- την πρότασή του στον κόσμο.

Αυτού που πιστεύει όσα λέει και δεν του τα έχει γράψει κάποιος κειμενογράφος ή επικοινωνιολόγος.

Το χειροκρότημα το οποίο εμφανίστηκε σε πολλά σημεία της ομιλίας του δεν ήταν το συνηθισμένο που απλά δίνει κουράγιο στον ομιλητή ή τον ενθαρρύνει ή αποτελεί απλά μία τυπικότητα. Το χειροκρότημα ήταν αυθεντικό γιατί ο πρωταγωνιστής ήταν ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ, πίστευε αυτά που έλεγε, ΖΟΥΣΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Χθες το βράδυ ήταν η στιγμή του Μάρκου Λέγγα.

Όταν πρωτοασχοληθήκαμε με την περίπτωση του κ. Λέγγα, η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μια δυσπιστία στην αυθεντικότητα, στις προθέσεις αλλά και στο μοντέλο διοίκησης το οποίο προωθεί.

Η καμπάνια του, αλλά κυρίως η χθεσινοβραδινή του ομιλία, απέδειξε ότι ο επαγγελματισμός μπορεί να συνυπάρξει με την τοπική πραγματικότητα όταν ανάμεσά τους παρεμβάλλεται ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ για τη διεκδίκηση του καινούριου, του καλύτερου και του υψηλότερου.

Χθες το βράδυ ο Μάρκος Λέγγας τσέκαρε το «εισιτήριο» του για το δεύτερο γύρο σε μία αναμέτρηση με τον κ. Σταματόπουλο. Εκεί θα αναμετρηθούν η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ με τα “ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ”.

Είναι ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ για το Δήμο Σικυωνίων και το μέλλον του.   

<Πηγή>