ΚΙΑΤΟ: Κατέπεσε η κεντρική σιδερένια πόρτα της εισόδου του λιμανιού -Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο λιμάνι του Κιάτου. Κατέπεσε η κεντρική σιδερένια πόρτα της εισόδου του λιμανιού.

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο: «Πολλές φορές αναφέρομαι στην απαξίωση και την παρακμή που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος Σικυωνίων, λόγω της στασιμότητας σε όλα  τα σοβαρά  ζητήματα προόδου και ανάπτυξης της περιοχής, σε όλα τα επίπεδα. [Νερό- Καθαριότητα-Περιβάλλον-Πολεοδομικά-Κοινότητες κ.λ.π.]

Όσον αφορά το Λιμάνι και το Αλιευτικό καταφύγιο, έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής, δυστυχώς η συνολική εικόνα  παραμένει η ίδια.

Οι συνέπειες της  παρακμής, δυστυχώς για τον τόπο μας, είναι τραγικές γιατί έφεραν τον ιστορικό Δήμο Σικυωνίων σε αδιέξοδα, με σοβαρές επιπτώσεις για όλους μας και ιδιαίτερα για τους νέους που αναγκάζονται να φεύγουν από την περιοχή για αναζήτηση μια καλύτερης ζωής.

Την Παρασκευή 12-4-2019 πρωϊνές ώρες, λόγω πλημμελούς συντήρησης κατέπεσε η κεντρική σιδερένια πόρτα της εισόδου του λιμανιού, στην προσπάθεια συμπολίτης μας να την ανοίξει.

Ευτυχώς για τον ίδιο και τους διερχόμενους πολίτες,  με την βοήθεια των λιμενεργατών που προσέτρεξαν για βοήθεια,  αποτράπηκε μια τραγωδία για τον τόπο μας.

Πέραν αυτού να υπογραμμίσω το γεγονός της πλημμελούς συντήρησης των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, που εγκυμονούν κινδύνους για τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται και χρησιμοποιούν το λιμάνι για χώρο στάθμευσης των οχημάτων τους.

Υ.Γ.1.Αναγνωρίζω τις προσπάθειες του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αλλά, για μια ακόμα φορά, να υπογραμμίσω αυτό που καταστρέφει τον τόπο μας, ο συγκεντρωτισμός  του επικεφαλής  της Δημοτικής αρχής, που έχει αδρανοποιήσει πλήρως τους συνεργάτες του, και καταλήγει στις καθεστωτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, με σοβαρές συνέπειες στη περιοχή μας.

Υ.Γ.2. Να είναι σίγουροι στη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων ότι οι πολίτες μας περιμένουν τις εκλογές για να απαλλάξουν την περιοχή από την επικίνδυνη για τα συμφέροντα του Δήμου παρουσία τους».

<Πηγή>