Βαγγέλης Χουσελάς : Νέα συγκέντρωση στην πλατεία του Μεγάλου Βάλτου

Σε συνέχεια των ομιλιών της Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής ομάδας κ. Βαγγέλης Χουσελάς το Σάββατο 2 Μαρτίου μίλησε στο κεντρικό καφενείο στην πλατεία του Μεγάλου Βάλτου.

Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στα τοπικά προβλήματα του χωριού και των κατοίκων του. Το χωριό είναι σχεδόν αφημένο στην τύχη του.

Το πρόβλημα της άρδευσης με κατεστραμμένα σε μεγάλο βαθμό τα αυλάκια του νερού ζητά λύση εδώ και χρόνια. Πόσο μάλλον φέτος που είχαμε και τόσες μεγάλες βροχοπτώσεις.

Η αγροτική οδοποιία παραμένει και αυτή ένα άλυτο πρόβλημα , αν και κάθε χρόνο στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου την αναφέρουν αλλά πάντα ως συνεχιζόμενο έργο.

Στα συνεχιζόμενα έργα του τεχνικού προγράμματος βρίσκεται κάθε χρόνο και η αποπεράτωση – κατασκευή του πρώην κοινοτικού καταστήματος.

Στα χρόνια προβλήματα ήρθε και προστέθηκε ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που είναι η πτώση της γέφυρας μόλις βγαίνουμε από το χωριό με κατεύθυνση για το Πάσιο. Οι οδηγοί περνάνε με δική τους ευθύνη και αυτός ο δρόμος που ενώνει το χωριό με το Πάσιο είναι ο δρόμος που φέρνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο Πασίου. Το τοπικό σχολέιο αποτελεί παρελθόν, όπως και το πρώην γήπεδο ποδοσφαίρου που είναι πλέον ένα χωράφι.

Είναι κρίμα ένα χωριό που διαθέτει τις περίφημες πηγές Σιέ και είναι τόπος προορισμού να μην έχει κατάλληλη οδική πρόσβαση.

Ο κ. Χουσελάς στην ομιλία του χαρακτήρισε μεγάλο λάθος να μην έχει την δυνατότητα ο πρόεδρος της κοινότητας να χειρίζεται ένα ποσό της τάξεως των πέντε χιλιάδων ευρώ ετησίως για διάφορες μικρό ανάγκες της κοινότητας πέρα από τα κάθε χρόνο υποσχόμενα χρήματα μέσω του τεχνικού προγράμματος που δεν έρχονται στα συνεχιζόμενα έργα.

Επίσης πρότεινε στον σημερινό πρόεδρο της κοινότητας να ασχοληθεί με την ανάδειξη του αισθητικού δάσους στην περιοχή του Μουγγοστού (είναι ένα από τα 17 πανελλαδικά δάση που έχει χαρακτηριστεί αισθητικό) ώστε η περιοχή μεταξύ των πηγών Σιέ, του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και του δάσους Μουγγοστού να γίνει πόλος έλξης τουριστών ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Χουσελάς δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και έγινε μια ήρεμη και εποικοδομητική συζήτηση.


<Πηγή>