Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος να ανανεώσετε το δέρμα σας από την κουζίνα σας .

Ο ευκολότερος τρόπος για ανανεώσετε το δέρμα σας είναι η απολέπιση.

«Γιατί χρειάζομαι την απολέπιση;»

Νέα κύτταρα δημιουργούνται στο εσωτερικό στρώμα του δέρματος (δερμίδα). Καθώς σχηματίζονται, τα παλιά, νεκρά κύτταρα του δέρματος ωθούνται στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος (επιδερμίδα). Αυτά τα νεκρά κύτταρα βαθμιαία ξεφλουδίζουν.

Ωστόσο, μερικά από αυτά παραμένουν για πάρα πολύ καιρό, καθιστώντας την επιδερμίδα σας θαμπή και τραχιά και φράζοντας τους πόρους σας, με αποτέλεσμα την ακμή και άλλες ατέλειες. Η απολέπιση αφαιρεί αυτά τα νεκρά κύτταρα.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να απολεπίζετε και το σώμα σας. Μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος είναι το στεγνό βούρτσισμα, το οποίο όχι μόνο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά αυξάνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα τη μείωση της κυτταρίτιδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή βούρτσα σώματος.

Τα έξι καλύτερα φυσικά απολεπιστικά

Ορίστε τα καλύτερα φυσικά συστατικά για σπιτικά scrub. Έχετε ήδη ό,τι χρειάζεστε στην κουζίνα σας!

Μαγειρική σόδα

Τρίψτε μια κουταλιά της σούπας στο πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις, ξεπλύνετε και στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ενυδατικό τζελ. Η μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο) είναι το κύριο συστατικό σε πολλά ακριβά προϊόντα απολέπισης.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι φυσική πηγή γλυκολικού οξέος. Το γλυκολικό οξύ ενισχύει την παραγωγή νέων κυττάρων και διασπά την πρωτεΐνη που κρατά τα νεκρά κύτταρα πάνω στο δέρμα σας. Ανακατέψτε τους κρυστάλλους ζάχαρης με το αγαπημένο σας λάδι (ελιάς, καρύδας, αμυγδάλου κ.λπ.) για να κάνετε μια πάστα. Τρίψτε το πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε.

Θαλασσινό αλάτι

Το αλάτι της θάλασσας είναι γεμάτο ιχνοστοιχεία που αναζωογονούν το δέρμα, διεγείρουν την κυτταρική ανάπτυξη και ενισχύουν την υγρασία του δέρματος. Ένα απολεπιστικό με θαλασσινό αλάτι είναι ιδανικό για το ξηρό δέρμα. Ανακατέψτε το με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή/και με το αγαπημένο σας λάδι (ελιάς, καρύδας, αμυγδάλου κ.λπ.) για να κάνετε μια πάστα. Τρίψτε το πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε.

Βρώμη

Το πλιγούρι βρώμης είναι ένα ήπιο απολεπιστικό, γι’ αυτό είναι ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα. Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και πολύ ενυδατικό συστατικό. Ανακατέψτε την αλεσμένη βρώμη με μέλι ή/και κεφίρ (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή βουτυρόγαλα), απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις, αφήστε το για 15-30 λεπτά και ξεπλύνετε.

Κεφίρ

Το κεφίρ είναι σαν γιαούρτι, αλλά με πολύ πιο ευεργετικά βακτήρια (περίπου 40 φορές περισσότερο). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι και να δείτε οφέλη, αλλά θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας κεφίρ.

Το κεφίρ είναι μια φυσική πηγή γαλακτικού οξέος, το οποίο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας, αφήστε το  για 15-30 λεπτά και ξεπλύνετε. Το δέρμα σας θα είναι μαλακό και απαλό για αρκετές ημέρες.

Μέλι

Το ακατέργαστο μέλι έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ακμής, και παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα. Μπορεί να αναμειχθεί με οποιοδήποτε από τα άλλα απολεπιστικά  που αναφέραμε εδώ για να ενισχύσει τα αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακά του οφέλη.

<Πηγή>