Ένα ιστορικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα

Yπεγράφη, πριν από λίγο στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της “Digital Day” η διακήρυξητων Κρατών – Μελών της ΕΕ για ένα κοινό, ψηφιακό μέλλον στους τομείς της γεωργίας και κτηνοτροφίας καθώς και της πολιτιστικής κληρονομιάς, παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας Phil Hogan και της Επιτρόπου Ψηφιακής Oικονομίας Mariya Gabriel.

Τη διακήρυξη υπέγραψαν από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Στέλιος Ράλλης.

Με την υπογραφή της, αναδεικνύεται με κάθε επισημότητα η ανάγκη επίσπευσης του ψηφιακού μετασχηματισμού του ευρωπαϊκού αγροτικού τομέα και προωθούνται τα μέσα για την επίτευξή του.

Στ. Ράλλης: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί»

Κληθείς να σχολιάσει στην «ΥΧ» το εγχείρημα ο Γ.Γ. ΨΗΠΤΕ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Όπως καταδείχθηκε και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της διακήρυξης, η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας ευρωπαϊκής δημόσιας υποδομής παροχής δεδομένων που συνδυάζουν τόσο τη δορυφορική παρακολούθηση της γης όσο και τα πραγματικά δεδομένα από αέρα και έδαφος».

Διαβάστε εκτενές ρεπορτάζ για την ιστορικής σημασίας αυτή στιγμή και τα όσα έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες στο φύλλο της «ΥΧ» της Παρασκευής 12/4.

<Πηγή>