Πέτρος Τατούλης: Νίκη από την 1η Κυριακή

«Ηχηρή πρώτη»πραγματοποίησε χθες  ο Πέτρος Τατούλης από την Αθήνα σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση από πλευράς κόσμου, που μετατράπηκε σε επίδειξη δύναμης , στέλνοντας μήνυμα υπεροχής και συστράτευσης δυνάμεων σε όλη την Πελοπόννησο .

Η κοσμοσυρροή των Πελοποννησίων ετεροδημοτών που σημειώθηκε χθες  στο ξενοδοχείο DIVANICARAVEL έκανε ακόμα και τη Ντίνα Νικολάκου να συγκινηθεί στην έναρξη της εκδήλωσης , ενώ απευθυνόμενος στους Πελοποννήσιους της Αθήνας ο Πέτρος Τατούλης τους κάλεσε στις 26 Μαΐου «η μάχη των εκλογών να γίνει γιορτή, ο αγώνας να γίνει νίκη από την πρώτη Κυριακή.»

Σε μια ομιλία που τα είχε όλα, συναίσθημα, απολογισμό έργου, προγραμματισμό των επόμενων χρόνων, αλλά και πολιτικές αναφορές με σκληρή κριτική σε εκείνους που επιχείρησαν να διχάσουν τους Πελοποννήσιους ο Τατούλης , μιλήσει ανοιχτά για  όλα όσα συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο.

«Ποτέ δεν κρύφτηκα, δεν γονάτισα. Αντιμετώπιζα τα πάντα με όρους πολιτικούς.Κάποιοι προεξοφλούσαν τον πολιτικό μου θάνατο, ακόμα και τώρα κάποιοι πίστεψαν πως θα κάνω πίσω αναμειγνύοντας οικογενειακά μου πρόσωπα. Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποτασσόμαστε. Γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι, πιο δημιουργικοί.»

Το δικό μας κόμμα είναι η Πελοπόννησος

Ο Περιφερειάρχης  έστειλε μήνυμα  πως η Πελοπόννησος είναι ενωμένη και αντιστέκεται σε εκείνους που επιχείρησαν να την διχάσουν.«Εγκαταλείψαμε τα κομματικά χαρακώματα. Το δικό μας κόμμα είναι η Πελοπόννησος και το χρίσμα το δίνει ο λαός της», τόνισε.

 Τα Μηνύματα στην Πειραιώς και ο παρωχημένος κομματικός πατριωτισμός

Ο Πέτρος Τατούλης υπήρξε ιδιαίτερα δεικτικός τόσο απέναντι στην ηγεσία της ΝΔ και σε κάποια κομματικά στελέχη της   που περιδιαβαίνουν την Πελοπόννησο.

«Παρατηρούμε τους γνωστούς διαβάτες ,  τους γνωστούς περαστικούς.Κουρασμένοι οι ίδιοι , κρατώντας το μυστρί της λάσπης , βαθειά απολίτικοι, ρηχοί στο δημόσιο λόγο και λαϊκιστές ,διαθέτουν μια υποκουλτούρα τέτοια που τα χαρακτηριστικά της οδήγησαν τους πολίτες στην απαξίωση της πολιτικής.Περιμένουν ένα κομματικό δωράκι για να πάρουν τον ρόλο του Μεσσία και ξυπνούν με βίαιο τρόπο έναν ξεχασμένο σωβινισμό και έναν ανούσιο και ανώφελο τοπικισμό. Όχι στην Πελοπόννησο αυτά!»

Μάλιστα δεν παρέλειψε να τους προτρέψει  να κρατήσουν τον παρωχημένο κομματικό πατριωτισμό τους για τα δελτία των 8 και  για την μάχη στην βουλή όπου έχουν ήδη οδηγηθεί σε ολισθηρά βήματα . « Ο πολιτικός διάλογος έχει μετατραπεί σε κουβεντούλα καφενείου και οδηγείται σε θεσμικό ευτελισμό .Αυτοί οι πολιτικοί δεν αξίζουν στους Πελοποννήσιους» .

Καρφιά σε Νίκα και Δέδε

Ο Περιφερειάρχης άσκησε κριτική και στους δυο συνυποψήφιους του Παναγιώτη Νίκα και Γιώργο Δέδε ρωτώντας το ακροατήριο εάν  τους άκουσε ποτέ να μιλήσουν για την Πελοπόννησο. «Δεν έχουν πει κουβέντα. Οι σημερινοί υβριστές , παλιοί υμνητές μου.»

Αναφερόμενος στα όσα λέει ο κ. Νίκας περί μικρών και μεγάλων έργων ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε πως «η Περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει να βοηθά τις μικρές κοινωνίες. Η ύπαιθρος είναι η ζωογόνος δύναμη αυτής της χώρας. Χωρίς ύπαιθρο δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική αλληλεγγύη.»

Ενώ «χρέωσε» τον έτερο συνυποψήφιό του Γιώργο Δέδε για την σκόπιμη άρνησή εκείνου και του προϊσταμένου του υπουργού Υποδομών να προωθήσουν ουσιαστικά μέσω παρεμβάσεων το αεροδρόμιο της Τρίπολης. «Υπάρχει μια νομοθετική πρωτοβουλία που μας έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός αλλά συναντάμε την έντονη αντίδραση του υπουργού Μεταφορών και του γενικού γραμματέα του οι οποίοι αποτρέπουν να προχωρήσουμε».

Η Πελοπόννησος δεν είναι κομματικό λάφυρο

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης κάλεσε όλους τους Πελοποννήσιους «το βράδυ των εκλογών να έχει το χρώμα της ελπίδας και της προσδοκίας των Πελοποννησίων » και να μην επιτραπεί σε κανέναν να δοθεί η Πελοπόννησος ως κομματικό λάφυρο.

«Να δούμε τον τόπο μας με το μάτι του αετού. Που πετά ψηλά και κοιτά μακριά» κατέληξε.

<Πηγή>